Sekmen: Erzurumlu 66 bin liraya ev sahibi olacak

Güncelleme Tarihi:

Sekmen: Erzurumlu 66 bin liraya ev sahibi olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 17:33

Sekmen: Erzurumlu 66 bin liraya ev sahibi olacak

Haberin Devamı

ERZURUM,  (DHA)- Büyükşehir Belediyesi 'Korunan tarih dönüşen şehir' sloganıyla başlattığı konut projelerine Sancak Konutlarını ekledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Erzurumlular sadece 66 bin liradan başlayan fiyatlarla ev sahibi olacak" dedi.
Edip Somunoğlu Mahallesinde Sancak Konutlarının temel atma törenine Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, belediye başkanları, meclis üyeleri, Büyükşehir’in yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, 'Korunan tarih ve dönüşen şehir' projesiyle başlatılan kentsel dönüşüm hamlesinin Erzurum'da Şehristan projesiyle başladığını, Kayı, Oba ve Mavi Şehir Projesiyle devam ettiğini bildirdi. Şimdi Sancak Konutları’nın temelinin atıldığına işaret eden Keskin, 8 blokta 2+1, 3+1 olmak üzere toplam 228 daire yapacaklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve  İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün yaptığı konuşmanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen şunları söyledi:
"Şehrimizin tarihi dokusunu korumak, ekonomik yaşamı canlandırmak, kentsel yaşam kalitesini arttırmak kültüre dayalı dinamikleri harekete geçirmek amacıyla ‘Korunan tarih dönüşen şehir’ sloganıyla her ölçekte konutlaşmada tüm aktörleri kullanarak yeni bir şehir inşa ediyoruz. Şehrin tarihi kimliğini koruyarak rahat ve yaşanabilecek yerleşim alanları inşa etmek amacıyla 3 yılda önemli projelere imza attık. Erzurum’un sosyal yaşam düzeyi ve gelir dağılımını göz önüne alarak hayata geçirilen konutlaşma seferberliğinde Şehristan, Kayı, Oba ve Mavi Şehir projeleriyle halkımıza yeni yaşam alanları kazandırdık. İşte bugün de şehrimizin en ekonomik ve en uygun konutlarının temelini atmak için sizlerle bir aradayız. Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Sancak Konutları ile Edip Somunoğlu Mahallesi’nde halkımıza yeni ve modern bir yaşam alanı oluşturacağız. Vatandaşlarımızın kesesine hitap eden bu proje sayesinde halkımızı sadece maliyet fiyatına ev sahibi yapacağız. Erzurumlular sadece ve sadece 66 bin liradan başlayan fiyatlarla ev sahibi olacak."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!