Sekmen: Erzurum oyuncak üretim merkezi için ideal bir kenttir

Güncelleme Tarihi:

Sekmen: Erzurum oyuncak üretim merkezi için ideal bir kenttir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 14:58

Sekmen: Erzurum oyuncak üretim merkezi için ideal bir kenttir

Haberin Devamı

 

ERZURUM, (DHA)- Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'un Oyuncak Üretim Merkezi için ideal olduğunu bildirdi.
Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesinin iş birliğinde düzenlenen 'Bugün günlerden çocuk' adlı panele katılan Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum'un tarihe ışık tutan ve barındırdığı kültür deryasıyla Anadolu'nun yükselen mihenk taşı olduğunu belirtti.Günümüzde  Anadolu'nun öz yapısını taşıyan geleneksel oyunların yerini oyuncak dünyasına bıraktığını anımsatan Sekmen, şöyle konuştu:
"Türkiye'de çocuk başına yıllık ortalama oyuncak tüketimi 40 ile 120 dolar arasındadır. Ülkemizde oyuncak sektörünün yıllık pazar hacmi yaklaşık 1,5 milyar dolar civarındadır. Türkiye'deki oyuncak sektörünün yüzde 85'i ithalata dayalıdır. İthal oyuncakların bir bölümünün kanserojen madde taşıdığı belirlenmişti. Erzurum oyuncak üretim merkezi için ideal bir kenttir. Geçen yıl başlattığımız çağrı devam ediyor. Bu konuda yürütülen AR-GE çalışmaları da sürüyor. Erzurum'un oyuncak üretim merkezi olması için var olan fırsatları şöyle sıralayabiliriz. Bir; bölgemiz ham madde kaynaklarına çok yakındır. İki; ulaşım ve nakliye. Doğu'ya dolu gelen kamyon ve TIR'lar boş dönüyor. Üç; iş gücü potansiyeli. Dört; bu bölgede eleman bulmak diğer bölgelere göre çok kolay. Beş; nitelikli göç ancak bu şekilde sona erebilir. Altı; burası teşvik bölgesidir. Yedi; bölgemiz tünellerin bitirilmesiyle beraber hem Trabzon hem de Batum limanına çok yakındır. Ülkemizdeki oyuncak sektörünün yerli üretime dayalı olması için sektörü sürekli analiz ediyoruz. Geçtiğimiz ay Çin'de temas ve incelemede bulunduk. Büyükşehir Belediyemizin iştiraklerinden ERTANSA A.Ş. olarak Erzurum'da Oyuncak Fabrikası kurmak için düğmeye bastık. Ve Erzurum'a özgü oyuncaklarımızın ilk çizim ve kalıp dökümleri yapıldı. Bizim tek bir derdimiz var. Şimdi bebek kültüründen ziyade, tarihimize damga vurmuş kahraman ecdadımızı yansıtan tarih, kültür ve medeniyet temalı oyuncaklar üretmek."
 
(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!