Sekiz engelli dünya evine denizde girdi

Güncelleme Tarihi:

Sekiz engelli dünya evine denizde girdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

Etimesgut Belediyesi, Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Tüm Engelliler Derneği’yle (TEDAY) yapılan sosyal sorumluluk kapsamındaki etkinliklerde tanışan engelliler Alanya’da evlendi.

Grup içerisindeki 8 kişinin kına geceleri ise Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel tarafından tutulan 140 kişilik yatta havai fişekler eşliğinde yapıldı.

Büyük sürpriz

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in oluşturduğu “Engellileri Denizle Buluşturma Projesi” çerçevesinde birçok engelli çift dünya evine girdi. TEDAY Genel Başkanı İlimdar Boztaş konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “5 yıldızlı bir otelde bir hafta tatil yaptık evlerinden çıkamayan arkadaşlarımızı büyük bir itinayla tespit ederek Alanya’ya götürdük. Belediye Başkanım Enver Demirel’in bizler için tahmin bile edemeyeceğimiz olağanüstü bir tesisle anlaşma yaptığını gördük. Hakikaten gurubumuza inanılmaz bir sürpriz oldu. Katılımcı 140 engellimiz doğa, deniz, kum ve harikalarla dolu ortamlara girdik” dedi.

Gözyaşları sel oldu

Grup içerisinde 8 kişinin kına gecelerinin ise 140 kişilik yatta yapıldığını söyleyen Boztaş, “Mutluluktan gözyaşlarına boğulan engellilerimiz sürpriz üzerine sürprizler yaşadı” dedi. Boztaş, “Grubumuz her gece sahil boyu kumsalda kimi annesiyle, kimi de eşiyle denizin dalgaları arasında yürüyüş yaptılar. Grubumuzdan hiçbir arkadaşımız zorlukla karşılaşmadı. Aramızda bulunan belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri de refakatçılarımıza yardımcı oldular. Otel görevlileri arkadaşlarımızı adeta rahat olmaları adına her olanaklarını seferber ettiler” dedi.
“2011 yılı için hedefimiz yaklaşık 300 engellimizi evlerinden çıkarmaktır. Bu sezon toplam 513 kişinin faydalanmış olacağı bu hizmetin artarak devam edeceği müjdesini aldık” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!