Sekiz ayda Türkçe'yi öğrendiler

Güncelleme Tarihi:

Sekiz ayda Türkçeyi öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 11:37

Sekiz ayda Türkçe'yi öğrendiler

Haberin Devamı

İZMİR Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi’nde (İKÇÜ TÖMER) 8 ay eğitim görerek Türkçe’yi başarıyla öğrenen uluslararası öğrenciler için tören düzenlendi.

İzmir’e üniversite okumak için gelen, Tacikistan’dan Azerbaycan’a, Gürcistan’dan Somali’ye, toplam 20 ülkeden 33 kültür elçisi mutluluğunu hocalarıyla ve arkadaşlarıyla paylaştı. İKÇÜ TÖMER’in üçüncü mezunları için düzenlenen törene Rektör Yardımcısı, İKÇÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Turan Gökçe, Dış İlişkiler Koordinatörü ve İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çevik, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) İzmir Koordinatörü Selvet Çetin, İKÇÜ TÖMER Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selçuk Türkyılmaz ile akademisyenler katıldı.

"ZORU BAŞARDILAR"

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Türkçe’nin grameri en zor olan dillerden bir tanesi olduğunu,  Türkçe’ye uzak kişilerin bu dili öğrenmesini zorlaştıracak çok fazla nokta olduğuna dikkat çekti. Gökçe, “Dünyanın başka bölgesinden Türkiye’ye gelip Türkçe’yi konuşmak, duygularını bu dille ifade etmek çok zordur. Bunu 8 ay gibi kısa bir zaman zarfında başarıyla öğrenmek takdiri şayan bir durumdur. Öğrencilerimizi ve özveriyle çalışan hocalarımızı da ayrı ayrı tebrik ediyorum. Görüyorum ki bu kısa zamanda öğrencilerimiz Türkçe’yi başarıyla öğrenmişler ve yaşamları boyunca da Türkçemizin zenginliklerini öğrenmeye devam edecekler" dedi.

“KOCAMAN SANDIĞIMIZ DÜNYA, ASLINDA KÜÇÜCÜKMÜŞ"

18 ay önce Türkiye’ye geldiğini söyleyen Afganistanlı Ahmad Faisal Safi ise farklı dil ve kültürlerin elçisi olarak Türkçe öğrenme paydasında İKÇÜ’de buluştuklarını anlattı. İKÇÜ’de Uluslararası İlişkiler eğitimi alan Faisal Safi duygusal bir konuşma yaptı. Safi,  “Ülkemde yaşanan sıkıntılı zamanlarda buradaki arkadaşlarım bana hep destek oldu. Bunu unutamam. Afganistan’dan buraya geldiğimde tüm hocalarımız bizi sevgiyle karşıladı. Tıpkı anne şefkati sıcaklığıyla her türlü sıkıntımızla yakından ilgilendiler. Hocalarımızın hoşgörüsünü, burada geçirdiğimiz zamanları hiçbir zaman unutmayacağız. Buraya geldikten sonra anladım ki; kocaman sandığımız dünya aslında küçücükmüş.  Küçük sınıfımızda kurduğumuz, bu sevgi dolu dünyamızdaki dostluklarımız devam edecek. Burada olmaktan çok mutlu olduk" dedi.

Konuşmaların ardından, Türkçe Yeterlilik Diploması alan uluslararası öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!