Şehzadelere 50 milyon liralık eğitim yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Şehzadelere 50 milyon liralık eğitim yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 13:51

Şehzadelere 50 milyon liralık eğitim yatırımı

Haberin Devamı

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler İlçesi'ne 7 yeni okulun yapılacağını ve bunun toplam maliyetinin yaklaşık 50 milyon lira olacağını ifade etti. AK Partili Baybatur ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye'de ilk defa bir okulun altına otopark yapılması izni aldıklarını ve yeni yapılacak Ali Rıza Çevik İlkokul-Ortaokulu'nun altına 400 araç kapasiteli bir otopark yapılacağını açıkladı.

AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, Giritligil Otel'de basın toplantısı düzenledi. Şehzadeler İlçesi'ne yapılacak eğitim yatırımlarıyla ilgili açıklamalar yapan Baybatur'un toplantısını, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ve Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik de izledi. Bu yıl hükümetin eğitime 122 milyar lira bütçe ayırdığını belirten Baybatur, özellikle son 15 yılda Manisa'da eğitim alanında önemli gelişmelerin olduğunu ifade etti. Baybatur , "2002 yılında Manisa genelindeki öğrenci sayısı 231 bin 91 iken, geçen 15 senede öğrenci sayımız yüzde 12.5 artmış olup, 260 bin 74 olmuştur. Okul sayısı 908 iken, bu sayı 15 senede yüzde 25 artış göstererek 1135'e ulaşmıştır. 2002 yılında Manisa'da derslik sayısı 7 bin 621 iken bu sayı 15 senede yüzde 65 artmış olup 12 bin 599'a çıkarılmıştır. 15 sene önce ilimizde 10 bin 374 öğretmenimiz varken, bu sayı şimdi yüzde 70 artış olup 17 bin 641 olmuştur" diye konuştu.

ŞEHZADELER 7 YENİ OKUL AÇIKLAMASI

İlçeye 7 adet yeni okul yapılacağını açıklayan Baybatur, ilk olarak Akpınar Mahallesi'ndeki 2 bin 561 metrekarelik alan üzerine 16 derslik İmam Hatip Ortaokulu yapılacağını belirterek, "Diğer bir projemiz ise 2. Anafartalar mahallemize yapacağımız ilkokul olacak. 2. Anafartalar Mahallemize atıl halde bulunan TEKEL depolarının olduğu 6 bin 827 metrekarelik arsanın üzerine, 24 derslikli ilçemize yakışacak bir şekilde modern bir ilkokul yapacağız. Bununda fizibilite ile proje çalışmaları bitirilmiş olup, ihalesi önümüzdeki aylar içerisinde yapılacak. 3. projemiz Dr. Ömer Faruk Meriç Ortaokulu'dur. Ahmet Bedevi Mahallemiz içerisinde 5 bin 410 metrekarelik bir alan üzerine 20 derslikli ortaokul yapılacak. Okulun yapımının bir kısmını hayırseverimiz tarafından, geri kalan kısmı ise hükümetimiz tarafından karşılanacak. Bunun da yapımına yakın zamanda başlayacağız. 4. projemiz ise ilçemizdeki Şehitler Mahallemizde bulunan TARİŞ alanın içerisindeki 7 bin 982 metrekarelik alan üzerine 20 derslikli İmam Hatip Ortaokulu yapacağız. Okul binasının yanına ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca yurt yapmayı da hedefliyoruz" diye konuştu.

İLK DEFA BİR OKULUN ALTINA OTOPARK İZNİ

Açıklamasının devamında ilçedeki mevcut Ali Rıza Çevik İlkokulu-Ortaokulu'nun yıkılacağını ve yerine yeni okul yapılacağını belirten Baybatur, projede Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye'de ilk defa bir okulun altına otopark yapılması izni verdiğini vurguladı. Baybatur, "Bizim için en önemli 5. projemiz ise Ali Rıza Çevik İlkokulu-Ortaokulu'dur. Mevcut olan şuanki okulumuz eski bir binada hizmet veriyor. Olası bir depremde en büyük zayiyatı vereceğimiz yer olarak görülüyor. Bu binada şuanda çocuklarımız öğrenim görüyorlar. Bununla alakalı önemli bir çalışma yaptık. Bu proje ile mevcut olan dayanıksız okulumuzu yıkacağız. Yerine hayırseverlerimiz aracılığıyla yeni 24 derslikli ilkokulu ve 34 derslikli ortaokul yapacağız. Ayrıca yapacağımız bu okulun altına ise Manisa Büyükşehir Belediyemiz tarafından yer altı otoparkı yapılacak. Bu Türkiye'de ilk defa uygulanacak bir proje olacak. Bir okulun altında otopark olacak. Okulu yapmadan önce Milli Eğitim Bakanlığımızdan okulun altına otopark yapılması konusunda gerekli izni aldık. Yani bu izinle birlikte yeni Ali Rıza Çevik İlkokul-Ortaokulu'nun altına 400 araçlık bir otopark yapılacak. Bu otoparkın geliri okula devredilecek ve okulun ihtiyaçları için harcanacak. Milli Eğitim Bakanlığı ilk defa bir okul altına otopark yapılması konusunda izin vermiştir" diye konuştu.

Baybatur, açıklamasının son kısmında mevcut Şehitler İlkokulu'nun yanındaki 6 bin 760 metrekarelik alan üzerine 20 derslikli bir ortaokul, Karağaçlı Mahallesi'ndeki 2 bin 209 metrekarelik alan üzerine ise hayırseverlerin katkılarıyla 8 derslikli bir ilkokul yapılacağını da duyurdu

Baybatur yeni yapılacak okulların Şehzadeler İlçesi'ndeki okul sıkıntısına çözüm getireceğini belirterek, yeni yapılacak 7 adet yeni ilkokul ve ortaokulun yaklaşık maliyetinin 50 milyon lira olduğunu ifade etti.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF   

   

   

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!