Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 13:23

- Amasya, Tokat, Kastamonu, Çankırı ve Sinop'ta tören düzenlendi

Haberin Devamı

AMASYA (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Amasya, Tokat, Kastamonu, Çankırı ve Sinop'ta tören düzenlendi.

Tekir Dede Mezarlığı'ndaki garnizon şehitliğindeki törene Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, daire amirleri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Törende çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehitlik defterini imzalayan Çomaktekin, yaptığı konuşmada, şehitlerin canlarını seve seve verdikleri cennet vatanı korumanın, gelecek kuşaklara daha güçlü bir Türkiye bırakmanın kutsal bir görev olduğunu söyledi.

Törenin sonunda Müftü Yardımcısı Adem Ayrancı eşliğinde katılımcılar, şehitler için dua ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

- Tokat

Haberin Devamı

Tokat'ta Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende Şehitler Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehit yakınları, gaziler ve protokol üyeleri, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

- Kastamonu

Kastamonu Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende Şehitler Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerler saygı atışında bulundu. Vali Şehmus Günaydın, şehitlik defterini imzaladı.

Şehit yakınları, gaziler ve protokol üyeleri, şehit mezarlarını ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.

- Çankırı

Çankırı Şehitliğindeki törene Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Yüksel Teke, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik ile kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı üsteğmen Yasin Çelik yaptı. Anıta çelenklerin bırakılmasının ardından Vali Özcan, şehitlik defterini imzaladı.

Program, daha sonra 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam etti.

Haberin Devamı

Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Yüksel Teke, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Vatan için yapılanları genç nesillere anlatmak gerektiğini vurgulayan Teke, "Vatanımız, ırzımız, namusumuz, birliğimiz, dirliğimiz tehlikede olduğunda bu ruhla hareket edecek olan hayırlı bir geleceği, tarihten emanet olarak devraldığımız gibi biz de onlara devredelim. Nice yürekler yandı, nice ocaklara maalesef ateş düştü. Aziz şehitlerimiz ve kahraman vatan evlatları için ne yapsak azdır. Çünkü onlar günümüzde yaşayan birer kahramanlık abideleridir. Onlar bu vatana olan vazifelerini canlarını vererek yerine getirmişler görevi bizlere devretmişlerdir, sıra bizde" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Günün anlamına uygun şiirlerin okunmasının ardından piyes ve oratoryo sahnelendi. Program, 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

-Sinop

Sinop Deniz Şehitliği'nde düzenlenen törende Şehitler Anıtı'na Sinop Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Derneği çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı.

Şehitlik defterinin imzalayan Vali Yasemin Özata Çetinkaya, yaptığı konuşmada, hiç arkalarına bakmadan canlarını vatan toprakları için feda eden şehitlerin kendilerine bıraktıkları sorumlulukları bugün bir kez daha hatırladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Çanakkale destanını yazan şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını dile getiren Çetinkaya, "İçerisinde bulunduğumuz durumdan anlıyoruz ki Anadolu Türkleri yurt olduğundan beri bu coğrafyada var olma savaşımız hiç bitmedi, bitmeyecek. Ancak şundan eminiz ki bu konudaki azim ve kararlılığımız yüz değil, bin yıl geçse de eksilmeden devam edecek" dedi.

Buradaki törenin ardından şehit mezarlığını ziyaret eden protokol üyeleri, mezarlara karanfil bırakarak dua etti.

Törene Vali Çetinkaya'nın yanı sıra CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Baki Ergül, Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, şehit yakınları, gaziler ve diğer ilgililer katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!