Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 12:03

- Sinop'ta Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle tören düzenlendi

Haberin Devamı

SİNOP (AA) - Sinop'ta Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle tören düzenlendi.

Sinop Deniz Şehitliği'nde düzenlenen törende Şehitler Anıtı'na Sinop Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Derneği çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerler saygı atışı yapıldı.

Şehitlik defterinin imzalayan Vali Yasemin Özata Çetinkaya, yaptığı konuşmada, hiç arkalarına bakmadan canlarını vatan toprakları için feda eden şehitlerin kendilerine bıraktıkları sorumlulukları bugün bir kez daha hatırladıklarını söyledi.

Çanakkale destanını yazan şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını dile getiren Çetinkaya, "İçerisinde bulunduğumuz durumdan anlıyoruz ki Anadolu Türkleri yurt olduğundan beri bu coğrafyada var olma savaşımız hiç bitmedi, bitmeyecek. Ancak şundan eminiz ki bu konudaki azim ve kararlılığımız yüz değil, bin yıl geçse de eksilmeden devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

Buradaki törenin ardından şehit mezarlığını ziyaret eden protokol üyeleri, mezarlara karanfil bırakarak dua etti.

Törene Vali Çetinkaya'nın yanı sıra CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Baki Ergül, Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, şehit yakınları, gaziler ve diğer ilgililer katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!