Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 13:57

Haberin Devamı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Babaş, mesajında, toprağı vatan yapan aziz şehitleri rahmet, minnet ve özlemle yad ettiklerini kaydetti.

Çanakkale Savaşı'nın, bir milletin dönüm noktası olduğunu ve Türk'ün yazdığı kahramanlık destanının milli mücadelenin de fitilini ateşlediğini belirten Babaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İman dolu, inanmış yüreklerin cihanı hayrete düşüren kahramanlık hikayeleri 101 yıldır dilden dile dolaşmaktadır. Kahraman askerimiz ve milletimiz Çanakkale'de savaş meydanındaki cesaretiyle olduğu kadar merhameti ve insanlığıyla da dünyaya büyük bir ders vermiştir. 1915'te Çanakkale'de hayasızca, vahşet yaratanların bugün vatan hainleriyle birlikte kirli saldırılarını sürdürerek ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmak istediğini görmekteyiz. Bu hain terör saldırılarına karşı tarihi destanlarla dolu Türk milletinin dik bir şekilde ayakta kalabilmesi, birlik ve beraberliğinin bozulmaması için Çanakkale ruhunu iyi anlamamız gerekmektedir. Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yılında, şehitlere şükran borcunu ödemenin yolunun vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğe kararlı şekilde sahip çıkmaya devam etmekten geçtiğini düşünüyorum ve Türk milletinin her zaman olduğu gibi bu zor günlerde birbirine kenetlenerek düşmanlarına aman vermeyeceğini de biliyorum"

Haberin Devamı

Babaş, Ankara'da sivillere yönelik hain saldırı gerçekleştiren terör örgütünü kınadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!