Şehitkamil'den kursiyerlere dedektör

Güncelleme Tarihi:

Şehitkamilden kursiyerlere dedektör
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 09:10

Şehitkamil'den kursiyerlere dedektör

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte 'sessiz ölüm' olarak adlandırılan karbon monoksit zehirlenmelerinin önüne geçebilmek amacıyla Münifpaşa Sosyal Tesisi Aile Merkezi'nde hayat kurtaran cihaz olarak bilinen karbon monoksit dedektörleri ve bilgilendirme broşürü dağıtımını gerçekleştirdi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Zaruret dahilinde soba yakıyorsak hayatımızı korumak zorundayız" dedi.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte sobalı evlerde yaşayan vatandaşların karbon monoksit gazından korunmaları amacıyla projeler üreten Şehitkamil Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da tesislerinde eğitim gören kursiyerlere karbon monoksit dedektörü dağıtımına başladı. Karbon monoksit gazından kaynaklı zehirlenmelerin önüne geçmek isteyen Şehitkamil Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü soba zehirlenmelerine karşı bilgilendirme çalışmaları başladı. Dedektör dağıtım törenine katılan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, Çevre Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, kursiyerlere dedektör verdi.

Kadınlara hitaben konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:

“Bugün buraya İtfaiye Daire Başkanımız ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz beraber geldik. Çünkü bu işin hem çevre hem itfaiye hem de belediye yönü var. İtfaiye Daire Başkanlığımız, zaten her yıl bizim aile merkezlerimizde bu eğitimleri veriyor. Tabi bizim derdimiz aslında en kısa sürede memleketin hayat seviyesi yukarıya çıkar, hepiniz doğalgazlı pırıl pırıl yerlerde oturursunuz inşallah. Biz idare olarak bunun için çalışıyoruz. Ancak şuanda zaruret dahilinde soba yakıyorsak hayatımızı korumak zorundayız. Bu konuda sizlere belirli konularda eğitimler verilecek. Ayrıca bugün sizlere karbon monoksit dedektörü hediye edilecek. Bunları da Allah muhafaza ters bir olay olduğunda sizlere ikaz vermek adına yararlı olacağına ve hayatımızı kurtaracağına inanıyorum."

İtfaiye ekipleri tarafından kursiyerlere soba zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulunan ekipler, karbon monoksit dedektörlerinin doğru şekilde kullanılmasıyla ilgili bilgiler verdi. Cihazın sobadan bir buçuk veya iki metre uzaklıkta bir duvara monte edilmesi ve cihazların üstünün sürekli temiz tutulması gerektiği bilgisi verildi. Karbon monoksit dedektörlerinin doğru bir şekilde kullanılması halinde büyük ölçüde hayat kurtardığının altını çizen ekipler, cihazların zaman zaman çalışıp, çalışmadığını öğrenmek için kontrol düğmesinden bakılması gerektiğini söyledi. Soba kullanımına ilişkin de tavsiyelerde bulunan ekipler, detektörün yanı sıra sobaların da kurallara uygun kullanılmasına özen gösterilmesini istedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!