Şehit yakınları ve gazilere tedavi hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Şehit yakınları ve gazilere tedavi hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 14:16

Şehit yakınları ve gazilere tedavi hizmeti

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta Valilik ile Cumhuriyet Üniversitesi arasında şehit yakınları ve gaziler için 'Hasta Bakım Tedavi Protokolü' imzalandı.

Vali Hasan Canpolat Salonunda gerçekleşen protokol ile şehit yakınları ve gazilerimiz ile ailelerinin ulaşım imkanları Valilik tarafından karşılanıp tedavileri ise Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirilecek. Protokol imza töreninde konuşan Vali Davut Gül, daha önce üniversitemiz ile çeşitli protokoller yapıldığını hatırlatarak, "Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için yeni bir protokole imza atıyoruz. Hasta olan kardeşlerimizi check-up yapmak ve tedavilerini karşılamak amacıyla evlerinden alıp üniversitemize getireceğiz. Kontrolleri ve tedavileri yapıldıktan sonra yine evlerine devletimizin araçları ile götüreceğiz. Şehit ailelerimiz, şehitlerimizin bizlere emanetleridir. Gazilerimiz bu devlet için, bu millet için bedel ödeyen kahramanlarımızdır. Ülkemiz, sağlık hizmetleri ile ilgili çok önemli mesafeler kat etti. Amacımız şehit yakınları ve gazilerimize ulaşım olanağı sağlayıp sağlık sorunlarını ücretsiz çözmektir. Örnek projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise salı ve cuma günleri şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin belli bir periyot ile tedavilerinin yapılacağını ifade etti. İl merkezinden başlamak üzere üniversitede oluşturulan bölümde tedavilerin aksatılmadan yerine getirileceğini ifade eden Yıldız, "Tedaviler refakatçi eşliğinde yapılacak. Uzak yerlerden gelenlere ise konaklama imkanı sağlanacak. Türkiye'ye örnek olacak bir projeyi daha Valiliğimiz ile birlikte hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!