Şehit yakınları ve gaziler için girişimcilik kursu

Güncelleme Tarihi:

Şehit yakınları ve gaziler için girişimcilik kursu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2017 12:38

Şehit yakınları ve gaziler için girişimcilik kursu

Haberin Devamı

DENİZLİ Ticaret Odası'nın (DTO) düzenlediği girişimcilik kursunun tamamlayan 150 kişiye, törenle sertifika verildi. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları için önümüzdeki hafta girişimcilik kursu düzenleyeceklerini söyledi.

DTO'nun İŞKUR işbirliğiyle düzenlediği girişimcilik kursunun tamamlayan 150 girişimci adayına, törenle sertifikaları verildi. DTO'daki törene; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ile KOSGEB İl Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç da katıldı. Törende konuşan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, geçen yıl Kasım ayından bu yana düzenlenen girişimcilik kurslarını başarıyla bitiren 1025 kişiye sertifika verildiğini açıkladı. Şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları için girişimcilik kursu düzenleyeceklerini açıklayan Erdoğan, "Şehit yakınları, gazilerimiz ve gazilerimizin yakınlarına yönelik girişimcilik kursları açacağız. Yine bu kurslarda KOSGEB ve İŞKUR ile işbirliği içinde olacağız. Burada amacımız ülkemizin bekası için canlarını ortaya koyan şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimiz ile yakınlarına öncelik tanımak. Bir anlamda pozitif ayrımcılık yaparak, kahramanlarımıza ve yakınlarına sahip çıkmayı amaçlıyoruz. Bilindiği gibi bu kursları tamamlayarak sertifika alanlar, 50 bin TL hibe, 100 bin TL de faizsiz kredi desteğinden faydalanabiliyorlar" diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, "Üretimin, kazancın, refahın, paylaşımın olduğu yerde mutluluk vardır. Her girişimci, yeni iş kapıları açmakta, istihdam sağlamaktadır. Bu kentin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak canlı bir ekonomiye sahip olmasının önemini biliyorum. Bu anlamda Denizli Ticaret Odası'na, KOSGEB'e ve İŞKUR'a bu kurslar dolayısıyla teşekkür ediyorum. El ele vererek Denizli'nin mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir şehir olması için hep birlikte çalışalım" dedi.

Konuşmaların ardından girişimci adaylarına sertifika verildi. DTO Başkanı Erdoğan, törene anne-babalarıyla gelen çocukları da çeşitli hediyelerle sevindirdi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!