Şehit ve gazi ailelerinin çocukları yararına konser

Güncelleme Tarihi:

Şehit ve gazi ailelerinin çocukları yararına konser
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 11:45

Şehit ve gazi ailelerinin çocukları yararına konser

Haberin Devamı

EGE Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Sabancı Kültür Sarayı'nda şehit ve gazi ailelerinin çocukları yararına bir konser düzenledi. Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası (DESO) tarafından verilen özel konsere, iş dünyasının yanı sıra şehit ve gazi aileleri de yoğun katılım gösterdi.

Konser öncesi konuşan DESO Müdürü Ümit İşgörür, orkestranın böylesi kutsal bir projede yer almasının gurur verici olduğunu söyledi.  EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter ise konserden elde edilecek gelirin şehit ve gazi ailelerinin çocukları için kullanılacağını vurgulayarak, "Kahramanlarımızın bize emaneti eşleri, çocukları için dernek olarak elimizden geleni yapacağız. Özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde şehit ve gazilerimizin en değerli varlıkları çocuklarına sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Vatanı için canını feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz. Şehit ve gazi ailelerimiz evlatları için farkındalık yaratmak adına ilk adımı bu konser ile atmış olacağız. Gelin hep beraber onların geleceğine güzel bir katkı koyalım" dedi.

Şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ve şefliğini Münif Akalın'ın üstlendiği konserde, piyanoda Talia Özlem Baltacılar, kontrbasta Tahir Sümer solist sanatçı olarak yer aldı. Konserin birinci bölümünde W.A.Mozart'ın Piyano Konçertosu ve D. Dragonetti'nin Kontrabas ve Orkestra için La Majör Konçertosu, ikinci bölümde ise Muammer Sun'un Yurt Renkleri, Ulvi Cemal. Erkin'in Köçekçe ve Muammer Sun'un İzmir Marşı, Dokuz Eylül Korosu ile birlikte seslendirildi.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!