Şehit Savcı Kiraz'ın adı Mersin Adliyesi'nde yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Şehit Savcı Kirazın adı Mersin Adliyesinde yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 17:46

Şehit Savcı Kiraz'ın adı Mersin Adliyesi'nde yaşayacak

Haberin Devamı

İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA) - MERSİN Adliyesi'ndeki konferans salonuna, 3 yıl önce İstanbul Adalet Sarayı'ndaki terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adı verildi.
Adliyede düzenlenen açılış törenine, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, şehit Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz ve adliye çalışanları katıldı. Törende konuşan Hakkı Kiraz, "Şu anda yanımda yok. Artık telefon açmıyor, 'Baba ne yapıyorsun, sana ne alayım, sen neredesin?' demiyor. Hep ruhu bizimle. Ama Allah sizlerden razı olsun. Sizler de onu unutmuyorsunuz, bizi buralara çağırıyorsunuz.  Allah büyüktür. Bir Mehmet gider, bin Mehmet Selim daha doğar" dedi.
Şehit Savcı Kiraz ile aynı dönemde aynı üniversitede okuduğunu anımsatan Cumhuriyet Başsavcısı Ercan ise, "Kendisini çok yakından tanıma şansım olmadı maalesef ama şunu söyleyebilirim ki meslektaşlarımızdan kendisini tanıyan herkesin bu meslekte en iyi ilk 10 kişi arasında sayacağı anlayışlı, çok çalışkan, namuslu, dürüst ve vatan sevdalısı bir kardeşimizdi" diye konuştu. Konuşmaların ardından Ercan, baba Kiraz ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Kahveci, kurdeleyi keserek konferans salonunun açılışını yaptı.


İM(İM/BK)(04.04.2018, FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!