Şehit Savcı İçin Fatsa’da Anma Töreni

Güncelleme Tarihi:

Şehit Savcı İçin Fatsa’da Anma Töreni
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 15:55

ORDU’NUN FATSA İLÇESİNDE TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI TARAFINDAN ODASINDA REHİN ALINDIKTAN SONRA ŞEHİT EDİLEN CUMHURİYET SAVCISI MEHMET SELİM KİRAZ İÇİN FATSA ADLİYE BİNASI ÖNÜNDE ANMA PROGRAMI DÜZENLENEREK BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından odasında rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Fatsa Adliye Binası önünde anma programı düzenlenerek bir basın açıklaması yapıldı.
Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adliye önünde düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Murat İnceel, hakimler, savcılar, Ordu Baro Başkanı İlhan Kurt ve avukatlar katıldı. İlk basın açıklamasını Başsavcı Murat İnceel yaptı. Başsavcı İnceel yaptığı konuşmada, “Hain bir saldırı sonucu şehit edilen arkadaşımız Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı yat etmek için toplandık. İki gün önce maalesef görevinin başındayken makam odasında değerli savcımız şehit edilmiştir. Bu eylemi sadece Savcı Mehmet Selim Kiraz adına yapılmış bir eylem olarak değil, bütün yargı camiasına hatta genel Türk milleti adına yapılmış bir saldırı olarak nitelendiriyoruz. Acımız gerçekten çok büyük bu anlamda yapmamız gereken her zamandan daha fazla birbirimize sahip çıkmak birlik ve beraberlik adına bazı adımları atmak eminim gerekli düzenlemeler ve alınması gereken önlemler yetkili kurumlar tarafından yasal düzenlemeler yapılacaktır. Biz de kendi adımıza gerekli önlemleri alacağız. Bundan sonra ümit ederiz ki hiçbir hakim, savcı, avukat hiçbir yargı mensubu yapmış olduğu görev nedeniyle böyle bir olaya maruz kalmasın. Savcımız Mehmet Selim Kiraz’a rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun” dedi.
Ardından Ordu Baro Başkanı İlhan Kurt açıklama yaptı. Kurt yaptığı açıklamada, "Sayın savcımızın ölümü bizleri derinden yaralamış, meslek camiamızda büyük bir üzüntüye sebep olmuştur. Saldırı hayatını mesleğine adamış fedakar yargı mensuplarını hiçbir şekilde yıldıramaz. Bir takım medya organlarında olayın sıcaklığı içinde olaydan Avukatların adliyeye giriş biçimlerini sorunlu tutmaya yönelen haksız ithamları ve kara propagandayı kabul etmek mümkün değildir. Saldırganlar avukat değillerdir. Bu bir terör eylemidir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!