Şehit polis için 2 bin 500 kişilik mevlüt

Güncelleme Tarihi:

Şehit polis için 2 bin 500 kişilik mevlüt
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 11:12

Şehit polis için 2 bin 500 kişilik mevlüt

Haberin Devamı

 

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - DARBE girişimi sırasında Ankara'da şehit edilen polis memuru 26 yaşındaki Muhammet Oğuz Kılınç için, memleketi Antalya'da 2 bin 500 kişinin katılımıyla mevlüt okundu.

Konyaaltı İlçesi Öğretmenevi Mahallesi'ndeki şehidin baba evinde verilen mevlüde, şehidin meslektaşları yoğun katılım gösterdi. Mevlüdün verildiği sokak bayraklarla donatıldı. Ülke birliği ve beraberliği için duaların edildiği mevtütte, şehidin babası Zeki Kılınç taziyeleri kabul etti.

Kendisi de polis memuru olan acılı baba Zeki Kılınç, oğlu Muhammet Oğuz Kılınç'ın sadece Antalya'nın değil, tüm Türkiye ve Müslüman aleminin şehidi olduğunu söyledi. Oğlunun vatan sevgisiyle yanıp tutuşan bir polis memuru olarak mesleğe adım attığını ve darbe girişimi sırasında vatanı için canını verdiğini anlatan Kılınç, "Vatanı için canını veren cesur, yiğit, kahraman, yürekli gençlerden birinin babası olduğum için ne mutlu bana" dedi.

Dış güçler ve içteki hainlere karşı birlik ve beraberliğin korunması gerektiğini anlatan Kılınç, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin canını tanklara siper eden halkın duyarlılığı ile aşıldığını söyledi. "Bizim başka vatanımız da gidecek yerimiz de yok" diyen Kılınç, "Bu kaleyi kimseye bırakmayacağız" dedi.

Sahte belgelerle 2009 ile 2013 yılları arasında telefonları dinlenen 130 kişi arasında olan, aynı zamanda Emniyet Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Polis Aileleri Birliği Asbaşkanı olan Zeki Kılınç, "İlelebet bu vatanda cesurca yaşayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!