Şehit polis Datlı için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi (2)

Güncelleme Tarihi:

Şehit polis Datlı için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi (2)
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 15:14

Şehit polis Datlı için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi (2)

Haberin Devamı

 

Çağatay KENARLI / İSTANBUL, (DHA) ÜMRANİYE'de terör saldırılarını protesto için HDP İlçe binasının terasına çıkan 2 kişiyi indirmek isterken, havalandırma boşluğuna düşen ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Numan Şeref Datlı için Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.
Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile şehit polisin ailesi ve meslektaşları katıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan törende yaptığı konuşmada, "Gerektiğinde sevdiklerinden ayrı kalabileceğini hatta bu uğurda canını vereceğini bilerek bu şerefli üniformayı giymiş şehitlerin, günü geldiğinde en çetin mücadelelere gözünü kırpmadan girdiğine bir kez daha şahit olduk. Gün gelecek her nefis ölümle buluşacak, bundan şüphe yok. Ancak önemli olan ardımızdan Numan kardeşimiz ve onunla beraber hakka yürüyen diğer diğer şehitlerimiz gibi aziz hatıralar bırakabilmek, bu dünyanın hakkını onlar gibi verebilmek. Bu vesileyle Allah rızası için devletimin ve milletimin bekası için canlarından vazgeçen tüm şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimizin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun vatan sağ olsun" dedi.

"VATAN'A YENİ NUMANLAR YETİŞTİRİYORUM"

İstanbul Müftü Yardımcısı Vehap Kapıcıoğlu'nun dua ettirmesinin ardından şehit polisin naaşı tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına götürüldü.
Şehit Numan Şeref Dadlı'nın eşi bu sırada, "Ben dikim, çocuklarım da dimdik ayakta, Ben ayaktayım, vatan için yeni Numanlar yetiştiriyorum. Eşimi şanlı şerefle uğurluyorum. Güle güle git Numanım" diye feryat ederken, şehit polisin kızı ise "Babamla gurur duyuyorum" diye gözyaşı döktü. Şehit polis memuru Dadlı'nın cenazesi Fatih Camii'ne cenaze namazı kılınması için gönderildi.

(FOTOĞRAF)

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!