Şehit öğretmen Aybüke'nin adı Denizli'de yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Şehit öğretmen Aybükenin adı Denizlide yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2017 17:37

Şehit öğretmen Aybüke'nin adı Denizli'de yaşayacak

Haberin Devamı

DENİZLİ'deki Merkezefendi Belediyesi'nin 1200 Evler Mahallesi'nde yaptırdığı yürüyüş ve bisiklet yolu ile park alanlarının da bulunduğu projeye, geçtiğimiz Haziran ayında Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ismi verildi.

Ekim 2016'da Batman'ın Kozluk İlçesi'ne müzik öğretmeni olarak atanan Şenay Aybüke Yalçın, geçen 10 Haziran'da PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit oldu. Merkezefendi Belediye Meclisi'nin ekim ayı toplantısının 2. birleşiminde 19 madde görüşüldü. Meclisin en önemli maddelerinden biri, öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın isminin Merkezefendi Belediyesi tarafından 1200 Evler Mahallesi'ne kazandırılacak olan yürüyüş, bisiklet ve park alanına verilmesi oldu. Mecliste yapılan görüşmede, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın isminin verilmesi kararlaştırıldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu, Şenay Aybüke Yalçın'ın isminin Merkezefendi'de yaşayacağını belirterek, "1200 Evler Mahallesi'nde pazaryerinin hemen üstünde 630 metre uzunluğunda bir yeşil bant alanı var. Orada şimdi çalışmaya başladık. İnşallah 75 gün içerisinde işi tamamlayacağız. İçerisinde bisiklet yolu, oyun alanı, yürüyüş yolu olacak. Birçok çiçek dikilerek çiçek bahçesi gibi olacak. PKK terörüne vermiş olduğumuz şehitlerimiz var. Asker şehitlerimiz, polis şehitlerimiz var. Ama aynı zamanda eğitim şehitlerimiz, öğretmen şehitlerimiz var. Bizler Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesiyle temasa geçtik. Öğretmen kardeşimizin isminin buraya vermek istediğimizi bildirdik. Ailesi uygun olduğuna dair bize bildirdiler. İnşallah babası açılışa da gelmek istediğini bizlere ifade etti. Öğretmenimizin ilk karne günü şehit edilmesi hüzün veriyor. İnşallah bu isim orada yaşayacak. Aybüke ismi bilindiği üzere ay yüzlü anlamına da geliyor. Buraya Aybüke ismi çok yakışacak" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!