Şehit korucu gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit korucu gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 11:46

Şehit korucu gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Haberin Devamı

Sekvan KÜDEN/ ŞIRNAK, (DHA)- ŞIRNAK'ın Cudi Dağı bölgesinde PKK'lı teröristerce şehit edilen güvenlik korucusu Abdurrahman Avcı, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Cudi Dağı bölgesinde arama-tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan güvenlik korucusu 43 yaşındaki Abdurrahman Avcı için, sabah 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Şehit Güvenlik Korucusu Avcı'nın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na getirilerek, katafalka konuldu. Törende şehidin öz geçmişi okunarak dualar edildi. Törende, sehit yakınları gözyaşı dökerken, bazıları da fenalık geçirdi.
Cenaze törenine Vali Ali İhsan Su, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Vekili Tuğgeneral Hançeri Sayat, Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Jandarma Komutanı Albay Hünkar Keleş, güvenlik korucuları, vatandaşlar ile şehitin silah arkadaşları katıldı.
23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından, tümen içerisinde bulunan Kışla Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Daha sonra şehit korucu Abdurrahman Avcı'nın cenazesi, Yeşilyurt Mezarlığı'nda yapılan duaların ardından toprağa verildi.
Defin işlemlerin ardından Vali Ali İhsan Su, Türk Bayrağı'nı öperek, şehit güvenlik korucusunun oğlu Metehan Avcı'ya teslim ederek, "Senin baban bu bayrak için şehit oldu. Bu bayrağı sen takip edeceksin, devam edeceksin. Bağımsızlığımızın sembolü olan Ay yıldızlı bayrağımızı öpüyorum" dedi. Şehidin oğlu da bayrağı öpüp başına koydu. Şehit güvenlik Korucusu Abdurrahman Avcı, evli ve 4 çocuk babasıydı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!