Şehit cenazesinde çelenk krizi

Güncelleme Tarihi:

Şehit cenazesinde çelenk krizi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2016 14:50

Şemdinli'de teröristlerin yola döşediği bombanın patlatılması sonucunda şehit olan Mehmet Demir’in naaşı memleketi Kahramanmaraş’ta son yolculuğuna uğurlandı. Törende Vali Mustafa Hakan Güvençer baygınlık geçirdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ismi, şehit yakını olduğunu söyleyen bir kişinin tepkisi üzerine çelenkten kaldırılırken, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, çelenkten Kılıçdaroğlu’nun isminin kaldırılmasıyla ilgili olarak Hürriyet’e açıklamalarda bulundu

Haberin Devamı

Cenaze töreni öncesi bir şehit yakını iddiaya göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelenginin kaldırılması yönünde tepki gösterdi. Bu konuşma sırasında Kılıçdaroğlu’nun ismi çelenk üzerinden söküldü. 

'CUMHURBAŞKANI FALAN İSTEMİYORUM' DEDİ

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, çelenkten Kılıçdaroğlu’nun isminin kaldırılmasıyla ilgili olarak Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şehit yakını olduğunu ifade eden kişi ‘cumhurbaşkanı falan istemiyorum’ demesine karşın Sayın Genel Başkanımızın çelenkteki ismi kaldırarak başka bir mahiyette sunulması etik değildir. Hiç kimse bir algı operasyonunun parçası olmamalıdır. Halkın doğru haber alma hakkını öncelikle gazetecilerin gözetmesi gerekir. Sayın genel başkanımızın çelenkteki isminin yazılı olduğu kağıdın, son dönemde belli bir odaktan örgütlenen algı operasyonunun parçası olarak çıkartılmasını kınıyorum.”

Haberin Devamı

Şehit cenazesinde çelenk krizi

Haberin Devamı

Hava yoluyla Kahramanmaraş’a getirilen Şehit Mehmet Demir’in naaşı dün baba ocağı Ağabeyli Mahallesine getirildi.Yüzlerce kişi tarafından karşılanan Şehit Mehmet Demir’in Türk bayrağına sarılı tabutu doğup büyüdüğü baba evine getirildi. Cenaze Ağabeyli Mahallesi merkez camine silah arkadaşlarının omuzlarında getirildi. Şehit babası Ramazan Demir, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin’inden desteğiyle ancak ayakta durabildi.

KAHRAMANMARAŞ VALİSİ BİR ANDA BAYILDI

Şehit babası Ramazan Demir’e destek olan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, bir anda fenalaşarak yere düştü. Korumaları ve sağlık görevlileri tarafından hastaneye kaldırılan Vali Güvençer’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Şehit cenazesinde çelenk krizi

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in cenazeden ayrılmasının ardından 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, şehit babası ve kardeşlerini teselli etti.

Şehit cenazesinde çelenk krizi

ŞEHİT KARDEŞİ “VATAN SAĞ OLSUN”

5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal’ın tesellisi sırasında şehit kardeşi, “Komutanım vatan sağ olsun” dedi.

Öğle namazı sırasında şehit Mehmet Demir’in yakınları ve kardeşleri, tabutunun başına gelerek, gözyaşı döktü. Şehit Mehmet Demir’in naaşı Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından cenaze namazı sonrası aile mezarlığında toprağa verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!