Şehit Başsavcının adının verildiği cadde açıldı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Başsavcının adının verildiği cadde açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 22:51

Şehit Başsavcının adının verildiği cadde açıldı

Haberin Devamı


 
DENİZLİ'de 10 Mayıs'ta geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in adının verildiği caddenin açılışı törenle yapıldı. Töreninde konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan, Türkiye'nin trafik kazalarında teröre kurban verdiği kadar can kaybı yaşadığını belirterek, "İnşallah trafik kazaları son olur ülkemizde. Maalesef çok yiğitlerimizi,  çok genç yaşlarda bu kazalar sebebiyle kaybediyoruz. Neredeyse terörden daha fazla trafik terörüne can veriyoruz" dedi.
Pamukkale Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı oturumunda oy birliğiyle verdiği kararla Almelo Caddesi'ne 10 Mayıs'ta geçirdiği trafik kazasında şoförü Muzaffer Akşehirli ile birlikte yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in adı verildi. Başsavcı Mustafa Alper Caddesi'nin açılışı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde yapıldı. Açılışa Vali Hasan Karahan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağ, Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer, Adalet Komisyonu Başkanı Ünal Yalçınkaya, belediye başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 15 Temmuz darbe girişiminin millete, meclise, demokrasiye karşı  yapıldığını belirterek, darbe girişiminin ardından Hollanda hükümetinin seçilmiş bakanlara ve Türk vatandaşlarına uyguladığı haksız muamele nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'nin Hollanda'nın Almelo kenti ile kardeş şehir protokolünü iptal ettiğini belirterek, "Bizler de Pamukkale Belediye Meclisi olarak  bu yönde almış olduğumuz karar ile 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminde FETÖ paralel devlet yapılanmasına  karşı ilk iddianamenin hazırlanmasını sağlayan, 15 Temmuz öncesi ve sonrasındaki duruşuyla devlet adamlığıyla kahraman Denizli Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper'in gelecek kuşaklarca bilinmesi amacıyla bu caddeye adının verilmesi kararlaştırılmıştır. Belediye Meclisimize oybirliğiyle almış olduğu karardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer'de, Türk adaletinin hukuka, devlete ve millete hizmet yolunda bir çok şehit verdiğini,  bu şehitlerden birinin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper olduğunu belirterek, "Başsavcımız Mustafa Alper, meslek hayatı boyunca kendisine hak ve hakikate adayan, görev ve sorumluluğu içerisindeki en küçük bir imkanı dahi emanet bilinciyle koruyan ve kollayan adil yürekli ve dik duruşlu bir hukuk adamıydı.  Darbe teşebbüsüne ilişkin Türkiye'de ilk iddianameyi düzenlemiştir. Cezaevine gitmekte iken bu elim olay olmuş, Başsavcımız ve makam şoförü vefat etmiş, koruma polisi ise yaralanmıştır. Başsavcımız Denizli'de hayatını kaybetmiştir. Denizli kendisine adalet hizmeti vermek için çalışan, bu uğurda canına veren başsavcımızın adını caddeye vererek ismini yaşatmakta ve kadirşinaslık örneği vermektedir" diye konuştu.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Başsavcı Mustafa Alper'in iyi bir dost olduğunu belirterek, "15 Temmuz darbe girişimi gecesi kararlılıkla davranan, Çardak'taki olaylara el koyan bir başsavcımızdı. Gerçekten devletini, milletini seven bir dostumuzdu,  kardeşimizdi. İyi bir dosttu, ayrılık erken oldu. Elim bir kaza sonucunda, bir sabah acı bir haberle şoka uğradık ve hayatını kaybetti. O bizim gönüllerimizin şehidiydi, görev şehidimizdi. Çünkü, inşaatı yapılan cezaevine devamlı giden ve görevini hiçbir zaman ötelemeyen bir kardeşimizdi" dedi.
Vali Hasan Karahan ise Türkiye'nin trafik terörüne çok canlar verdiğini belirterek, "Caddenin hayırlı olmasın diliyorum. İnşallah trafik kazaları son olur ülkemizde. Maalesef çok yiğitlerimizi,  çok genç yaşlarda bu kazalar sebebiyle kaybediyoruz. Neredeyse terörden daha fazla trafik terörüne can veriyoruz. Pamukkale Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Gerçekten milletimizin o kadirşinaslığının en güzel örneğini gösterdiler. Milletimiz kendisine hizmet edeni hiçbir zaman unutmuyor. Can siperhane görevine koşturan Başsavcımızın adı bu cadde yaşadığı sürece Denizli'de yaşayacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından törene katılanlar tarafından caddenin girişine Başsavcı Mustafa Alper'in fotoğrafının ve özgeçmişinin de yazılı olduğu kaide törenle açıldı.

Osman Nuri BOYACI, Deniz TOKAT, DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!