Şehit Albay Gökhan Peker'in Çatalca'daki evinde yas

Güncelleme Tarihi:

Şehit Albay Gökhan Pekerin Çatalcadaki evinde yas
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 13:48

Şehit Albay Gökhan Peker'in Çatalca'daki evinde yas

Haberin Devamı

 

 

Özgür ALTUNCU - Taner YENER / İSTANBUL, (DHA)  ŞEHİT Albay Gökhan Peker'in Çatalca'daki evi bayraklarla donatıldı.

Acı tesadüf, Şehit albay, bir hafta önce Hakkari'de şehit olan uzman çavuşla aynı isim ve soyadı taşıyordu. Şehit Albay Peker, 15 Temmuz'dan önce Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği'nde askeri ataşeydi. 15 Temmuz sonrası askeri ataşelerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yurda çağrıldı. Türkiye'ye dönün çağrısına uyan askeri ataşelerden biriydi. Soruşturma sürene kadar açığa alındı.  Temize çıkınca Şırnak göreve başladı. Peker, çevresindekilere her fırsatta birlikteki pilotları ve helikopterleri övüyordu. 

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği'nde askeri ataşeydi. Kırgızistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından iki ülke ilişkilerine katkılarından dolayı üstün hizmet madalyasıyla ödüllendirildi. Büyükelçilikte düzenlenen 2015'teki 30 Ağustos töreninde üniformasına bu madalyayı takarak katılıp, davetlileri öyle karşıladı. Çok iyi derecede Kırgızca konuşuyordu.

ATAŞELİKTEN TERÖRLE MÜCADELEYE

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri ateşelerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yurda çağrıldı. Çağrıya uyan az sayıdaki askeri ataşeden biriydi. Hemen Türkiye'ye döndü. Soruşturma sırasında açığa alındı. Hatta evinde arama bile yapıldı. Temize çıkınca görevinin başına döndü. Güneydoğu'da yürütülen terörle mücadele operasyonlarında aktif olarak yer aldı.

AİLESİYLE BİŞKEK DAĞLARINDA

Kurmay Albay Gökhan Peker, Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'nden havalandıktan kısa süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak düşen helikopterde 12 silah arkadaşıyla birlikte şehit düştü. Şehit Albay Peker'den geriye askeri ateşe olarak görev yaptığı Bişkek'te Aladağ'larda eşi ve iki çocuğuyla çektirdiği özel fotoğraf kaldı.

KÖYÜNÜN GURURUYDU

Çatalca'ya bağlı Nakkaş Köyü'nde doğup büyümüştü. Köydeki baba evine ateş düştü. Çocukluk arkadaşı İlker Acet köylüleri olarak gururlu olduklarını," Kurmaydı bundan sonrası da Paşalıktı. Köyümüzden bir paşa çıktığı için çok gururluyduk" sözleriyle dile getirdi. Şehidin Annesi ve eşi cenazeyi karşılamak için askeri heyetle gidince, taziyeleri akrabaları ve komşuları kabul etti. 

HELİKOPTERLERE GÜVENİNİ ANLATMIŞTI

Babasının yıllar önce kaybeden şehit Albay'ın annesi köydeki evde tek başına yaşıyordu. Çatalca'da öğretmenlik yapan eşi Nilay Peker iki erkek çocuğuyla birlikte Çatalca merkezde oturuyordu. Şehit Albay'ın akrabası Semih Alay bir hafta önce senelik izne gelen Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in operasyonları yöneten heyette yer aldığını söyleyip, helikopterlere olan güvenini," O birliğin helikopteri, o birliğin pilotları. İyi olduğundan da bahsediyordu. Bazen sorardık nasıl diye ? Son derece modern ve iyi olduğunu söylerdi" diye anlattı. 

 KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit'in köydeki baba evi de ailesiyle yaşadığı Çatalca'daki evi de bayraklarla donatıldı. Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in cenazesi yarın köyüne getirilecek. Cenaze namazı Nakkaş Köyü Camisinden kılındıktan sonra doğup büyüdüğü köyde toprağa verilecek.

ACI TESADÜF

Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker geçtiğimiz hafta yine terörle mücadele esnasında Hakkari'de şehit düşen Yozgatlı Uzman Çavuş Gökhan Peker'le aynı isim ve soyadı taşıyordu. İki şehidin mezar taşına da aynı isim ve soyad yazılacak.   

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!