Şehir Tiyatrosu'nda, 'Bugünün Asımı' konferansı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Şehir Tiyatrosunda, Bugünün Asımı konferansı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 13:57

Şehir Tiyatrosu'nda, 'Bugünün Asımı' konferansı düzenlendi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde, Şehir Tiyatrosu'nda,  'Bugünün Asımı' konferansı düzenlendi. Konferansa SADED Genel Başkanı Tahir Fatih Andı katıldı. 

"Bugünün Asım'ı. Yürüyeceksin, Millet Yürüyecek Arkandan" konulu konferans, Şehir Tiyatrosu'nda yapıladı. Konferansı, Büyükşehir Belediyesi ve Sanat Düşünce Eğitim Derneği (SADED) düzenledi. Konferansta konuşan SADED Kurucular Kurulu Üyesi Yüksel Yılmazer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Asımın Nesli'nin bu dönemdeki örnek insanı olduğunu söyledi ve gençlerin Asım'ın Nesli olmak için çalışmaları gerektiğini belirtti. Programda daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan bir kısa film gösterildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan SADED Genel Başkanı Tahir Fatih Andı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''ümmetin umudu'' olduğunu dile getirerek, "Bize yalan söylemedi. Hak yolunda dosdoğru yürüyor. Bunun için Ümmetin Umudu nitelemesini yapıyoruz" dedi. Mehmet Akif Ersoy'un şiirinde dile getirdiği Asım'ın kelime anlamıyla İsmet kelimesinden türediğini ve 'elinden, dilinden emin olunan kişi' anlamına geldiğini ifade eden Andı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu millete aşık olduğunu belirtti ve gençlerin de bu hedefle kendilerini yetiştirmelerini istedi. Konuşmasında gençlere seslenen Tahir Fatih Andı, "Öğrendiğiniz her şeyi geliştirin ve araştırın. Ümmetin umudu, ümmetin ferdi olmak bunu gerektirir" diye konuştu.

Programda daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu bir konuşma kısa filmle yansıtıldı. Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, SADED Genel Başkanı Tahir Fatih Andı'ya teşekkür ederek çiçek verdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!