Şehir Müzesine yoğun ilgi: İki günde 5 bin kişi ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Şehir Müzesine yoğun ilgi: İki günde 5 bin kişi ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2017 15:06

Şehir Müzesine yoğun ilgi: İki günde 5 bin kişi ziyaret etti

Haberin Devamı

TRABZON (DHA) - Trabzon’da önceki gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı törenle açılışı gerçekleştirilen, kentin tarihini, insanların yaşam şeklini, doğal, kültürel ve mimari zenginliklerini geleceğe aktaran Şehir Müzesini, iki günde yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti.

Şehir Müzesinin 24 saat yaşayacak şekilde tasarlandığını ve bu özelliliği ile öne çıkacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, verdikleri bir sözü daha yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Uzun uğraşlar sonucunda çalışmalarımızı tamamladık ve müzeyi açtık. İlk iki gündeki ziyaretçi sayısı ve ziyaretçilerin memnuniyeti bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Müze, büyük bir medeniyet şehri olan Trabzon’a turizm açısından da çok önemli katkılar sağlayacak. Şehir Müzesinin sponsorluğunu üstlenen Oltan Vakfı’na, müzenin hazırlanmasında önemli katkılarını gördüğümüz Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı yetkililerine, eser katkısında bulunan bağışçılarımıza, emek veren ve gayret gösteren tüm çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Talebimize anında yanıt vererek müze binasını, belediyemizin bir diğer binası ile takas edip devreden merhum valimiz Recep Kızılcık’ı bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi, Trabzonluları müzeyi gezmeye davet etti.

TRABZON ŞEHİR MÜZESİ

Proje kapsamında eski Merkez Bankası Trabzon Şehir Müzesine dönüştürüldü. Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere 3 kattan oluşan Trabzon Şehir Müzesinde Trabzon'un şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretler ve tarihi eserler de yer alıyor. Kulaklıklı sesli rehber hizmetinin de ziyaretçilere sunulduğu müzede ayrıca Türkiye’de bir ilk olarak tarih odası da bulunuyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!