Şehir Hastanesi'nde Sepsis Farkındalık semineri verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehir Hastanesinde Sepsis Farkındalık semineri verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2017 15:44

Şehir Hastanesi'nde Sepsis Farkındalık semineri verildi

Haberin Devamı

MERSİN Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Mersin Şehir Hastanesi  Sepsis Farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.
Hastanenin konferans solununda yapılan Sepsis Farkandalık seminerine doktor ve personeller katıldı. 26 Mayıs 2017'de  Dünya Sağlık Meclisi'nde alınan kararla 13 Eylül Dünya Sepsis Günü olarak kabul edilmiştir. Türkiye’nin bir çok ilinde eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığı'nın bu kapsamda başlatmış olduğu Sepsis Farkındalık Günü Mersin Şehir Hastanesi konferans salonunda Türk Yoğun Bakım Derneği Sepsis eğitimcilerinin katkılarıyla sağlık çalışanlarına yönelik eğitim gerçekleştirilmiştir.
Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı, "Sepsis ile ilgili farkındalık ve eğitim seferberliğinin daha kapsamlı olarak tekrarlanması amacıyla Sağlık Bakanlığı himayesinde Türk Yoğun Bakım Derneği eğitmenlerince, sağlık çalışanlarını hedefleyen sepsis farkındalık, tanı, ilk tedavi ve ileri tetkik ve tedavileri içeren bir eğitim seferberliği planlanmıştır. İlimizde de bu kapsamda, Mersin Üniversitesi Hastanesi ve Mersin Şehir hastanesi olmak üzere bu eğitimlerin ilkini gerçekleştiriyoruz diyerek eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür etti.”

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!