Şehidin ismi yaya üst geçidinde yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Şehidin ismi yaya üst geçidinde yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 17:44

Şehidin ismi yaya üst geçidinde yaşayacak

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, Akhan Mahallesi'nde yapımı süren yaya üst geçidine geçen yıl Şırnak'ın Beytülşebap İlçesi'nde terhisinin bitmesine iki gün kala şehit olan jandarma komando er Doğan Acar'ın adının verilyeceğini açıkladı. AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şehit erin ailesini ziyaret ederek annesi Fatma Acar'dan isminin üst geçide verilmesi için izin aldı.

Denizli-Ankara Karayolu üzerinde her yıl çok sayıda kazanın yaşandığı Akhan Mahallesi'ne yapımı süren yaya üst geçidine geçen yıl Beytülşebap'ta terhisine iki gün kala kabul toplama merkezine götürülmek üzere bindiği helikoptere yapılan saldırıda şehit olan Denizlili jandarma komando er Doğan Acar'ın isminin verilmesi kararlaştırıldı. 2016-2017 Stratejik Planı'nda yer alan projenin yapıldığı yeri gezen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şehit er Doğan Acar'ın ailesini de ziyaret etti. Fen İşleri Daire Başkanı Nuriye Çevni ile Akhan Mahallesi'nde yaşayan şehit erin annesi Fatma Acar tarafından karşılanan Başkan Zolan, "Ben sizin bir konuda rızanızı, izninizi almaya geldim. Şehidimiz, oğlunuz Doğan Acar'ın ismini Akhan Mahallesi'nde yaptığımız yaya üst geçidine verilmesini istedik. 'Yakışan odur' diye düşünüyorum, ama sizin rızanız olmadan da açıklama yapmak istemedim" dedi.

Şehidin annesi Fatma Acar ise, oğlunun adının üst geçide verilmesinden gurur duyacaklarını belirterek, "Bu bölgede üst geçit şarttı. Burada çok canlar verildi. Burada kazalar olduğu zaman ilk koşturan Doğan oluyordu. Çok canlar yandı. Doğanım'ın adını koyarsanız beni sevindirirsiniz. Kapımı açtığım an onun ismini gördükçe mutlu olurum. Doğan'ın adını orada görmek bana gurur verir" diye konuştu.

Düşüncelerini Belediye Meclisi'ne getireceklerini belirten Başkan Osman Zolan, "Sizin de rızanız var. İnşallah bu isteğimizi Belediye Meclisi'ne getireceğiz ve hep birlikte bu kararı vereceğiz. Çalışmalarımız yakın zamanda bitecek. Kapınızı her açtığınızda şehidimiz ve oğlunuz Doğan Acar'ın ismini göreceksiniz. Bizler de onu hiç unutmayacağız. Denizli'nin girişindeki ilk yaya üst geçidinde, şehidimizin ismi, o hilalin altında bir güzellik olacak. Sizler evladınızı toprağa verdiniz, bizim de en büyük görevimiz şehitlerimizin geride kalan emanetlerine sahip çıkıp, isimlerini sonsuza dek yaşatmak" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!