Seher'in Kadınları, sahnelendi

Güncelleme Tarihi:

Seherin Kadınları, sahnelendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 12:06

Seher'in Kadınları, sahnelendi

Haberin Devamı

Yaşar COŞKUN/SEYDİŞEHİR,(Konya)(DHA)- SEYDİŞEHİR Belediyesi'nin kültürel etkinlik kapsamında düzenlediği tiyatro oyuncuları Nazlı Çığa, Kahraman Sivri ve Soner Türker tarafından sahnelenen tek perdelik oyun 'Seher’in Kadınları' severlerden tam not aldı.

Milli Mücadele’nin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma’nın hikayesinin anlatıldığı Belediye Düğün Salonunda iki seans olarak sahnelenen oyunu Kaymakam Aydın Erdoğan , Belediye Başkanı Mehmet Tutal eşleri ile birlikte izlerken , protokol üyeleri ,öğrenciler ve vatandaşlarda katıldı.
Milli Mücadelenin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma’nın hikayesi başta olmak üzere, savaş yıllarında kadınların üstlendiği tarihi görevler de oyunda duygusal bir dille anlatıldı. Kocası Sarıkamış’ta şehit düşen Fatma Seher’in gönüllü intikamcı birliği kurarak,savaş yıllarında ülkeye verdiği desteğin yanı sıra ülke savunmasında kadınların üstlendiği aktif görevler o dönemin ruhuna uygun olarak sahnelendi. Oyunun sonlarına doğru Türkiye'de şiddete maruz kalan kadınların fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterilerek, kadına karşı şiddetin bitirilmesi vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!