Şefkateli Mağazası Vatandaşların Yüzünü Güldürüyor

Güncelleme Tarihi:

Şefkateli Mağazası Vatandaşların Yüzünü Güldürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 15:04

Eyüp Belediyesi tarafından yardıma muhtaç vatandaşların, kıyafet ve ev eşyası gibi ihtiyaçlarının karşılaması amacı ile kurulan Şefkateli Mağazası vatandaşların yüzünü güldürüyor.
Eyüp Belediyesi tarafından, Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz yıl hizmete giren Şefkateli Mağazası, yardıma muhtaç vatandaşların yüzlerini güldürüyor. Tekstil ürünlerinden ev eşyasına, beyaz eşyadan gelinliğe kadar her türlü ürünü vatandaşın hizmetine sunan Şefkateli Mağazası vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. İhtiyaç sahipleri, Eyüp Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan alan tarama ekipleri tarafından belirleniyor, sonrasında ise hayırsever vatandaşların bağışladığı ürünler, Şefkateli Mağazası aracılığı ile, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 2’nci el veya sıfır ürünlerin bulunduğu mağazada, 2’inci el ürünler mağaza görevlileri tarafından ayrıştırılıyor, temizlenip ütülendikten sonra raflardaki yerini alıyor.
Mağazayla ilgili bilgi veren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Şefkat Eli Mağazamız yaklaşık bir yıl önce oluşturduğumuz, hizmete açtığımız bir sosyal yardım merkezimiz. Bu bölgeyi özellikle seçtik. Bu bölge, sosyal ve ekonomik anlamda halkımızın çoğunlukta bulunduğu bir bölge. Onun için, biz onların ayağına gitme adına bu merkezimizi bu bölgemizde yapılandırdık. Bu merkezimiz, gerçekten de bir mağaza konseptinde planladık. Bu merkezimizde, ihtiyaç sahibi ailelerimiz belli bir sistem dahilinde ihtiyaçlarını görüyorlar” diye konuştu.
"ÜRÜNLERİMİZİ VATANDAŞLARIMIZIN BAĞIŞLARI İLE TEDARİK EDİYORUZ"
Şefkateli Mağazası’ndaki ürünleri vatandaşların bağışlarıyla tedarik ettiklerini belirten Başkan Aydın, “Arkadaşlarımız ürünleri alıyorlar. Hem ev eşyası, hem de giyim eşyası olarak. Bazen de ilk el, sıfır eşyalar ve elbiseler alıyoruz. 2’nci el eşyalar aldığımızda, hemen mağazamızın arkasında bir sistemimiz var, orada bu eşyaları ayrıştırıyorlar, temizliyorlar, ütülüyorlar ve kullanılır hale getiriyorlar. Kullanılamayacak olan eşyaları da, vatandaşlarımıza vermeyip çöpe atıyorlar. Burada temel anlamda, vatandaşlarımızdan, hayırseverlerimizden gelen bağışlarla bir sunum yapıyoruz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza iletiyoruz. 13 bin vatandaşımız bu mağazamızdan faydalanmış, elbise almış. Yaklaşık 4 bin ailemiz de ev eşyası almış. Bu anlamda bana göre ciddi bir rakam. İnşallah bunu daha da çok ilerleteceğiz” şeklinde konuştu.
"ALAN TARAMA EKİPLERİMİZ, İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BELİRLİYOR"
İhtiyaç sahipleri vatandaşların belirlenmesine yönelik yapılan çalışmalardan da bahseden Başkan Remzi Aydın, “Bizim Sosyal Destek Müdürlüğü’müze bağlı alan tarama ekiplerimiz var. Bu ekiplerimiz, ihbar, şikayet ve talep aldığımızda hemen mahalleye gidiyorlar, araştırıyorlar. Vatandaşın sosyal gelir durumunu araştırıyorlar, sosyal çevresini araştırıyorlar ve sonrasında raporluyorlar. Raporların incelenmesinin ardından ise, puanlama sistemimizle ihtiyaç sahibi olup olmadığı, olacaksa hangi ihtiyaç alanlarında destek olunması gerektiğine dair bir rapor veriyorlar. Yerine göre eşya veriliyor, yerine göre erzak veriliyor, yerine göre kıyafet veriliyor. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürüyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!