Şefkat İşleğen Boston'da sergi açtı

Güncelleme Tarihi:

Şefkat İşleğen Bostonda sergi açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 09:27

Şefkat İşleğen Boston'da sergi açtı

Haberin Devamı

İZMİRLİ Ressam Şefkat İşleğen'in New England Türk Amerikan Kültür Derneği'nin (TACS-NE) Boston Üniversitesi Howard Thurman Center ile birlikte düzenlediği ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Türk Hava Yolları tarafından desteklenen 'Renk ve Ahenk' adlı sergisi Amerika'da Boston Üniversitesi Thurman Kültür Merkezi'nde açıldı.
21'nci Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bir resepsiyon ile açılan sergiye Konsolos Merve Özsoy, Boston Türk Festival Başkanı Erkut Gömülü, Boston üniversitesi Sanat Galerisi Direktörü Katherine Kennedy'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatsever katıldı. İşleğen'in özgün baskı tekniği ile çok fazla renk kullanmaktan ziyade, bir rengin çeşitli tonlarına yer veren, genelde çok canlı tonlar değil, ışığın yardımıyla belli olan ve izleyicinin çözümleyeceği renklere öncelik tanıdığı resimleri, sergi açılışına katılan konukların beğenisini kazandı.
Sanat yaşamının 18'nci yurtdışı kişisel sergisi aracılığıyla eserlerini bir kez daha yurt dışında sergileme fırsatı bulduğunu belirten Şefkat İşleğen, "Boston'da sanatseverlere yaptığım bir workshopla film gösterimi de yaparak tekniğimi anlatma fırsatı buldum. Eserlerimin sergilenmesi için önümüzdeki yıl ağustos ayında yapılacak Chicago Türk Festivali için de teklif aldım. İzmir'i Boston'da temsil etmenin heyecanı da elbetteki farklı" dedi.
Serginin 15 Aralık'a kadar açık kayacağı bildirildi.
Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!