Şefika Kutluer ile sihirli festival

Güncelleme Tarihi:

Şefika Kutluer ile sihirli festival
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 17:15

Dünyaca ünlü flüt solisti ‘Sihirli Flüt’ unvanlı Şefika Kutluer’in, kendi adıyla bu yıl 6’ncısını düzenleyeceği Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, 1-22 Aralık tarihleri arasında MEB Şura Salonu’nda gerçekleşecek. Festivalin bu yılki teması: “Bilim Sanatla Buluşuyor.”

Haberin Devamı

Ankara’nın kültürel yaşamının önemli bir parçası haline gelen ve bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Şefika Kutluer Festivali için geri sayım başladı. ‘Sihirli Flüt’ unvanlı Şefika Kutluer’in kendi adına düzenlediği festival, 1-22 Aralık tarihleri arasında MEB Şura Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. Bu yılki teması, ‘Bilim Sanatla Buluşuyor’ olarak belirlenen festivalde, Portekiz’in ünlü Fado sanatçısı Ana Lains, Portucalis Orkestrası eşliğinde konser verecek. 

Festival boyunca ayrıca sanatseverler, Fransa’dan piyanonun kralı Stephane Blet’i, Çek Cumhuriyeti’nden Prag Virtüözleri Orkestrası’nı, dünyanın en çok klasik müzik CD’si yayınlayan besteci-şef Peter Breiner’i, Hakasya’dan gelecek Şaman sanatçı Toma Davletova ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin ‘Çocuk Senfoni Orkestrası’nı izleme fırsatı bulacaklar.
Farklı sürprizler de hazırlayan Şefika Kutluer, bazı konserlere solist olarak katılacak. Ayrıca, ‘Bilim Sanatla Buluşuyor’ temasına uygun olarak her konserden önce bir sunum yapılacak. Kutluer, festivalle ilgili şunları söyledi:

Haberin Devamı

BEN ANADOLU ÇOCUĞUYUM

“Ankara benim doğduğum kent. Ben Anadolu çocuğuyum. Anadolulu olmak büyük bir ayrıcalıktır. Eskiden Ankara kültür başkentiydi. Her şey Ankara’dan Türkiye’ye yayılırdı, şimdi ise kültür ve sanat olaylarını izlemede altıncı sıraya düşmüşüz. Bu sebeple Ankara’da doğan bir sanatçı olarak başkent Ankara’nın kültür ve sanat hayatına bir damla katkım olsun istedim. Beraber müzik yaptığım ünlü müzisyenleri doğduğum kente getirmek istiyordum. Bu uzun senelerdir hayalimdi. Böylece festivalim başlamış oldu.”

PROGRAMDA NELER VAR

‘SİHİRLİ Flüt’ Şefika Kutluer’in düzenlediği Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’nin bu yılki programından bazı satır başlıkları şöyle:
1 Aralık Salı: Portekiz’den gelecek ünlü Fado’cu Ana Lains, Portucalis Orkestrası eşliğinde konser verecek.
9 Aralık Çarşamba: UNICEF’in ‘iyi niyet elçisi’ olan Kutluer, Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası ile bir konser verecek. Konserin geliri, UNICEF’in tarla işçisi çocuklar fonuna aktarılacak.
10 Aralık Perşembe: Kutluer, ‘Klavyenin Kralı’ unvanlı Fransız Stephane Blet’le birlikte çalacak.
16 Aralık Çarşamba: Kutluer ve Hakas Türkü Toma Davletova (Sibirya) ‘Ata Vatan Hakasya’dan Ana Vatan Anadolu’ya Türk Ezgileri’ temalı bir konser verecekler.
22 Aralık Salı: Kutluer, ‘Virtuosi di Praga’ (Prag Virtüözleri) Orkestrası eşliğinde festivalin kapanış konserini yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!