Seferihisar'da turizm kongresi

Güncelleme Tarihi:

Seferihisarda turizm kongresi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 12:15

Seferihisar'da turizm kongresi

Haberin Devamı

DOKUZ Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından düzenlenen “1. Bölgesel Turizm Kongresi", 24 - 27 Mart tarihlerinde Seferihisar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Seferihisar Kaymakamlığı ve Seferihisar Belediyesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Ege Turizm Derneği'nin destekleriyle gerçekleştirilen kongreye, Seferihisarlılar ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler yoğun katılım gösterdi. Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alp Timur, 'Bölgesel Turizm Kongresi'nin ilk kez yapıldığını belirterek, "Okulumuz, 2010 yılında meslek yüksekokulu olarak üç programla açıldı. 2016 sonunda 5. kez mezun vereceğiz. Ama bu yılın ayrı bir önemi var. Okulumuz 2015 yılında yüksekokul oldu, bu yıl ilk öğrencilerimizi alacağız. Ayrıca bunun mutluluğunu yaşıyoruz. 2010 yılından beri Seferihisar'da bilimsel, sanatsal ve akademik alanlarda aktif olarak yer alıyoruz. Turizm kongresi yapıyor oluşumuz da bunlardan biri. Bu kongrenin farkı, bölgesel olmasıdır. Turizm sektörü çeşitli fonksiyonlarla bir araya geldiği için ölçülebilmesinin tek yolu, bölgesel olma şartıdır. Bölgesel Turizm, birçok sektörü ayakta tutuyor ya da ayağa kaldırıyor. Medyada ve kamuoyunda “Sakin Şehirö olarak bilinen Seferihisar'ın markalaşması ve tanınırlığının artması için, bu kongrenin bölgeye katkı vereceğini düşünüyoruz" dedi. Prof. Dr. Alp Timur, kongreye dair bilgilendirmelerle süren konuşmasının sonunda Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'ne teşekkür etti.
Seferihisar Belediye Başkan Vekili Mustafa Uluğ, turizmin, ilçe için ayrı bir başlıkta ele alınarak kongre yapılmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Seferihisar'ın dünyada tanınmasının ve marka değerini alabilmesi için Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız Resul Çelik ile üniversiteyle canla başla çalışıyoruz" diye konuştu. Seferihisar'ın hak ettiği değeri kazanabilmesi için kongrenin katkılarının uzun soluklu olmasını diledi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ise, "İnsan mutlu olmak ister" diyerek başladığı konuşmasında, "Bunun iki temel koşulu vardır, sağlık ve barıştır. Sağlık ve barış olmazsa mutluluk olmaz. Turizmin, barış ve sağlığın gelişmesinde katkısı çok fazladır. 34 yaşındaki Üniversitemiz, eğitim yaparken toplumla iç içedir. Üniversite olarak bilimsel kimliğimizle ve sanatsal açıdan önemli bir potansiyele sahibiz. Bu kongrenin, turizme önemli katkı sağlayacağı ve sektöre yeni soluk getireceğine inanıyorum. 8500 yıllık tarihi olan bölgemize önemli katkı verecektir. Kongrenin önümüzdeki yıllar da devamını diler, önce ilçemize sonra da ülkemize fayda sağlamasını dilerim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.
Seferihisar'ı markalaştırmak istediklerini belirten Kaymakam Resul Çelik de "Etkili bir tanıtım ve pazarlama stratejisi geliştirerek Seferihisar'ı 'Sakin Şehir' algısının ötesine götürmeliyiz. Sektörü, bilimle, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimle atağa geçirmek için yola çıktık. Sektöre etkin biçimde değer veren ve katkı sağlayan Üniversite, acente ve yerel yönetimin katkılarını önemsiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, turizm paydaşları ve akademisyenleri bir araya getiren herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Kongrede, turizmin değeri, turizmde sürdürülebilir projeler konulu oturumlar yapıldı.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!