Seferihisar'da park açılışı

Güncelleme Tarihi:

Seferihisarda park açılışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 11:56

Seferihisar'da park açılışı

Haberin Devamı

İZMİR'in Seferihisar ilçesindeki Sığacık'ta Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMOD) Genel Başkanı merhum Prof. Dr. Alparslan Işıklı'nın adına park açıldı.

Seferihisar Belediyesi, 2013 yılında Seferihisar'daki evinde yaz tatilini geçirdiği sırada kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Alpaslan Işıklı'nın adının verildiği park ve büstün açılışını gerçekleştirdi. Açılışa CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, TÜMOD Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Mülkiyeliler Birliği Başkanı Tuncay Yeşilbaş ile birlikte Prof.Dr Alpaslan Işıklı'nın eşi Zerrin Işıklı, dostları ve sevenleri katıldı. Başkan Tunç Soyer, Alpaslan Işıklı isminin burada yaşayacak olmasının kendileri için çok büyük bir gurur olduğunu belirterek, "Bu memlekette, bu topraklarda Alpaslan Işıklı gibi hocalar çok yetişmiyor. Aydınların başlarına neler geldiğini çok iyi biliyoruz. Bizim eksiğimiz onları yad etmiyoruz. Onların ışığını korumuyor, sürdürmüyoruz. Ne yazık ki bu hız çağında onları yitiriyoruz. Ben, bu büyük vefakarlığı gösterdiğiniz, Ankara'dan, İzmir'den zahmet edip geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Seferihisar Belediyesi tarafından yapılan park ve Gazi Üniversitesi, Resim-Heykel Müzesi Müdürü ve Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Anabilin Dalı'nda Öğretim Elemanı Azimet Karaman'ın yaptığı Alpaslan Işıklı büstünün açılışı yapıldı.

ALPASLAN IŞIKLI KİMDİR?

Amasya'da 1940 yılında doğan Alparslan Işıklı, yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı. 1961'de bölümünden mezun oldu ve Fransa'da Centre Europeen Universitaire de Nancy'de lisansüstü öğrenim gördü. 1962'de asistan olarak girdiği Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 1973'te doçent, 1980'de profesör oldu. 1990-1994 yıllarında Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanlığı ve ardından, bir dönem Öğretim Üyeleri Derneği Başkanlığı da yapan Işıklı, 2001 yılında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından YÖK üyeliğine seçildi ve bu görevi 2005 yılında son buldu. Işıklı, TÜMÖD Genel Başkanı görevini yürütüyordu. Işıklı'nın yerli ve yabancı dillerde yayımlanmış çeşitli çalışmaları bulunuyor.

SEFERİHİSAR (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!