Seçim bakanları yanlış uygulama

Güncelleme Tarihi:

Seçim bakanları yanlış uygulama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 22:37

İKİNCİ kez Adalet Bakanlığı’na atanan Bekir Bozdağ dün görevi Kenan İpek’ten devraldıktan sonra yaptığı ilk açıklamada önemli mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Bozdağ, anayasadaki seçim bakanlığı uygulamasının kaldırılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Anayasamızdaki bazı ayıpları bizim artık geleceğe taşımamamız lazım. Örneğin, 3 bakanı seçim öncesi görevden istifa zorunda bırakan uygulamayı kaldırabiliriz. Bunun siyasi, ideolojik bir yönü yok. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Adalet Bakanları seçime 3 ay kala istifa etmek durumunda kalmazlar.”

HSYK’NIN YAPISI

2010’daki anayasa referandumu sonrası HSYK’nın yapısında değişikliğe gidilerek yeni seçim usülü getirilmişti. Paralel yapıyla mücadele için 2014’teki seçim öncesi HSYK’nın yapısı değiştirilmişti. Bozdağ dün HSYK’nın yapısında tekrar değişiklik istedi ve şöyle dedi: “HSYK’nın bu yapıyla, bu seçim usulüyle yoluna devam etmesi yargıda daha büyük sorunlara yol açacak niteliktedir. Bu, siyaset üstü bir konu. Siyasi rekabetin dışında ele almamız gerektiğine inanıyorum.”

MÜSTEŞAR ARAYIŞIM YOK

Bozdağ “Kenan Bey’le beraber 4 yıl koşacağız. Bakanlığı devretti ama bir yere gitmiyor. Yine el ele inşallah Kenan Bey’le ülkemize, milletimize, yargı camiamıza hizmete devam edeceğiz. Benim müsteşar arayışım yok. Bir derdim yok” dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!