Sebep: Ani fırtına

Güncelleme Tarihi:

Sebep: Ani fırtına
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 22:21

Konyaaltı açıklarında önceki gece batan tur teknesinde kaybolan iki kişinin arama çalışmaları sürerken Antalya Valiliği facianın sebebini açıkladı: Ani gelişen fırtına ve şiddetli, büyük dalgalar...

Haberin Devamı

ANTALYA açıklarında önceki gece bir tur teknesinin batmasından sonra kaybolan 1'İ yabancı uyruklu 2 kişi, dün sabah erken saatlerde başlatılan arama- kurtarma çalışmaları sonucu, öğleden sonra ne yazık ki cansız halde bulundu. Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'ndan önceki akşam yolcularıyla ayrılan 28 metre uzunluğundaki 'Kurt-C' adlı gezinti teknesi, Konyaaltı Plajı açıklarında su almaya başladı. Kuvvetli yağmur ve rüzgârın da etkisiyle yan yatarak yardım çağrısında bulunan teknedekileri kurtarmak üzere deniz polisi, Sahil Güvenlik ekipleri ile diğer tur tekneleri bölgeye hareket etti. Yan yatan teknedeki 84 yolcu kurtarılarak Kaleiçi Yat Limanı'na getirildi. Teknede bulunanlardan 1'i yabancı, 2 kişi kayboldu. Ardından tekne sulara gömüldü. 

POLİS MEMURUNUN EŞİ
Deniz polisi, yaklaşık 45 metre derinliğe batan teknede kalan kimse olup olmadığını belirlemek üzere çalışma yaptı. Karanlık ve yüksek dalgalar nedeniyle önceki gece geç saatlerde ara verilen arama çalışmaları, dün sabah saat 07.00'de yeniden başlatırlırken, kayıp yolcuların kimlikleri Serap Çelik ve Lübnan uyruklu Samira Frayha olarak belirlendi. Arama çalışmalarını, Çelik'in polis memuru eşi Ramazan Çelik de izledi.Denizin 45 metre derinliğine batan tur teknesine dalan dalgıçlar, öğleden sonra kayıp Serap Çelik’in cesedini teknenin mutfak bölümünde buldu. Kısa süre sonra da Lübnanlı Samira Frayha’nın cesedine ulaşıldı. Antalya Valiliği ise Kaleiçi Yat Limanı’ndan kalkan ve tur bitiminde dönüş yapan gezinti teknesinin ani gelişen fırtına nedeniyle Kaleiçi önlerinde saat 17.15’te alabora olduğunu açıkladı. Valilik, yaşanan bu ani fırtınada Küçük Çaltıcak mevkisinde de içinde 3 kişi bulunan bir lastik botun battığını, kazazedelerin ise kurtarıldığını bildirdi.

'HORTUMA YAKALANDI'
Kazanın bir anda olduğunu söyleyen yetkililer, şu iddialarda bulundu: “Teknenin fırtınada çıkmaması gerekiyordu. Kaptan herkesin canını tehlikeye atarak çıkmış. Fırtına şiddetlenince geri dönme kararı alan tekne, hortuma yakalandı. Kıç tarafından denize gömülmeye başlayan tekne hızla battığı için, bazı yolcular can yeleği bulamamış ve giyemeden dalgaların arasına atlamış. Teknede 81 kişi vardı. 79’u kurtarıldı.”

Sebep: Ani fırtına

Yetkililer, “Limanda hanutçuluğun önüne geçmek için 90 kişilik tüm teknelerin tura çıkışını sıraya tabi tutmuşlardı. Batan tekne, tur sırası kendisine gelince fırtına bilgisine rağmen çıkmış. Liman Başkanlığı doğru denetim yapmıyor” iddiasında bulundu...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!