SDÜ'de 55.1 milyonluk yatırım

Güncelleme Tarihi:

SDÜde 55.1 milyonluk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 12:31

SDÜ'de 55.1 milyonluk yatırım

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) bünyesinde yapılacak kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi, batı yerleşkesi merkezi yemekhane ve mutfak binası ile merkezi derslikler projeleri için yüklenici firmalara yer teslimi yapıldı.

SDÜ, mevcut kapalı alanına, 45 bin metrekarelik alan daha ilave ediyor. SDÜ'nün 2017 yılı yatırım programında yer alan 3 dev projenin inşaat sürecine başlandı. SDÜ yerleşkelerinde 55 milyon TL'lik yatırımlar için şantiye kuruldu, yüklenici firmalar inşaata başladı.

SDÜ'nün yatırımları arasında en dikkat çekeni Tı Fakültesi Hastanesi ek binası yer alıyor. Tıp Fakültesi Hastanesi'ne bitişik olarak planlanan bina, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet verecek. 7 katlı, 7200 m2 inşaat alanına sahip Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin ihale keşif bedeli 9 milyon 740 bin TL. Yer teslimi yapılıp, inşaatına başlanan hastane, Ekim 2019'da tamamlanacak.

SDÜ'deki diğer 2 büyük yatırım Batı Yerleşkesinde yapılıyor. SDÜ Rektörlüğü, Doğu Yerleşkesinde bulunan ve önemli bir ihtiyacı gideren Merkezi Derslikler ile Merkezi Yemekhane ve Mutfak Projesi'nin aynısını Batı Yerleşkesinde de yapıyor. Batı Yerleşkesinde yapılacak yeni yemekhane ve mutfak binası 21 bin m2'lik inşaat alanına sahip. 26 milyon 700 bin TL'ye mal edilecek projenin yükleniciliğini Metro Mühendislik üstlendi. Merkezi yemekhane ve mutfak binası Haziran 2019'da tamamlanacak.

Batı yerleşkesine yapılması planlanan Merkezi Derslik Projesi'nin de ihale süreci tamamlandı. 18 milyon 700 bin TL'ye ihale edilen yatırımın yükleniciliğini Gündüz İnşaat-Erka İnşaat Konsorsiyumu üstlendi. Proje Aralık 2018'de tamamlanacak. SDÜ Rektörlüğü, yerleşkeler içerisindeki bisiklet yolu projesini 2018 yılı bahar döneminde tamamlayacak. Keçiborlu Sivil Havacılık Yüksekokulu binasının ihalesi de tamamlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!