SDÜ 16 yeni akademisyenle anlaştı

Güncelleme Tarihi:

SDÜ 16 yeni akademisyenle anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 10:26

SDÜ 16 yeni akademisyenle anlaştı

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) yönetimi, Tıp Fakültesi'nde FETÖ soruşturması nedeniyle görevden uzaklaştırılan doktorların yerine 16 isimle görüşerek anlaştı. Kadro için Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) onay bekleniyor.

SDÜ Rektörlüğü, FETÖ soruşturmaları nedeniyle görevden uzaklaştırılan öğretim üyesinin çok fazla olduğu Tıp Fakültesi için çalışma yaptı. Çalışma sonucu ihtiyaç olan bölümlerde görevlendirilmek üzere 16 akademisyenle görüşülerek anlaşıldı. Akademisyenlerin göreve başlaması için YÖK'ten kadro talebinde bulunuldu.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Tıp Fakültesi'ndeki eğitim süreci ve halk sağlığı hizmetinin daha iyiye çıkarılması amacıyla çalıştıklarını söyledi. FETÖ soruşturmaları kapsamında açık yaşanan bazı kliniklerle ilgili sürekli çalışma içerisinde olduklarını belirten Rektör Çarıkçı, Türkiye genelindeki üniversitelerden 16 akademisyen bulunduğunu ve önümüzdeki süreçte SDÜ'ye transfer edileceğini söyledi. Konuyla ilgili kadro ilanı için YÖK'ten onay istendiğini belirten Rektör Çarıkçı, "Onay çıkar çıkmaz 16 hocamızla ilgili kadro ilanına çıkacağız ve alımı gerçekleştireceğiz" dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar da hastane hizmetleri ve eğitim hizmetlerini üst seviyeye taşıyacak çok titiz bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Siyasete bakmadan, liyakate bakarak hocalarımızı bulduk. İnşallah kısa zamanda aramıza katılacaklar. Tıp Fakültesi'ndeki hizmet kalitesini çok üst seviyeye taşıyacak arkadaşlarımızla anlaşma yaptık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!