Scooter postacının işini kolaylaştırıyor

Güncelleme Tarihi:

Scooter postacının işini kolaylaştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2007 00:00

PTT’nin, posta dağıtıcılarına önemli kolaylık sağladığı belirtilen scooter tipi motosikletlerden bin adet daha almasına yönelik çalışmalarda sona gelindi.

Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, kurumun, geçen yıl bin 907 posta dağıtıcısına dağıttığı motosikletlerin önemli kolaylık sağlaması ve kullanıcıların memnun olması dolayısıyla yeni motosiklet alımı için çalışma başlattığını söyledi. Karadavut, bu konudaki prosedür işlemlerinde sona gelindiğini, üniversitelere yaptırılan şartnameye uygunluk muayenesinin tamamlanmasının ardından yeni motosikletlerin dağıtımına başlanacağını bildirdi.

PTT’de 50 binlerde olan personel sayısının son yıllarda 25 binlere kadar düştüğüne işaret eden Karadavut, motosiklet dağıtımının, iş yükü artan posta dağıtıcılarını bir nebze de olsa rahatlattığını belirtti. Motosiklet kullanımının postacıların daha az yürümelerini sağladığını anlatan Karadavut, "Ancak motosikletleri her yerde kullanmak kolay olmuyor. Yoğun trafik ve dar sokaklar nedeniyle İstanbul’da, yerleşimin dağınık olduğu Karadeniz Bölgesi’nde arkadaşlarımız zorlanıyor ama motosikletler genel olarak önemli bir kolaylık sağlıyor. Motosikletlerin özellikle uzak yerlere gitme konusunda büyük faydası oldu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!