SBS 8. sınıf sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

SBS 8. sınıf sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2010 10:30

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları teknik sorun nedeniyle bugün saat 11.00'de açıklandı. SBS birincisi ise Antalya Manavgat'tan çıktı.

Haberin Devamı

SONUÇLARI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla yapılan ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı.

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr ile http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrenilebiliyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde zaman zaman aksaklık yaşanıyor.

Sınav sonucuyla birlikte SBS'nin de katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanları (OYP) da duyuruluyor.

SBS 8. sınıf sonuçları açıklandı

SBS birincisi Mustafa Kurucu

BİRİNCİ ANTALYA'DAN

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Kurucu son üç yılın sınav ve okul başarı puanlarına göre 500 tam puan alarak birinci oldu.

Başarısının sırrını düzenli çalışmak olarak açıklayan Kurucu ise günde 3-5 saat çalıştığını söyledi. Kendini sadece derslere adapte etmediğini, gerektiği yerlerde arkadaşlarıyla oyun da oynadığını belirten Kurucu, “Boş zamanlarımda kitap okumayı çok seviyorum, özellikle dünya klasikleri ilgimi çekiyor. Bu sınavda başarılı olacağımı biliyordum, ama Türkiye birincisi olmak beni tabii ki sevindirdi. Bundan sonraki eğitim hayatımı ise kardiyolog olma yönünde planlayacağım. Bunun özel bir nedeni yok ama en büyük isteğim başarılı bir kardiyolog olmak” dedi.

BİRİNCİLERİN HAYALLERİ BÜYÜK…

Haberin Devamı

SBS’de 100 soruda 100 net yaparak 500 tam puan alan öğrencilerin ortak tercihi İstanbul Erkek Lisesi.Öğrencilerin kimi CEO ( üst düzey yönetici ), kimi astronot kimi de siyasetçi olmak istiyor.

1 milyon 18 bin 8. sınıf öğrencisinin girdiği SBS olarak bilinen Seviye Belirleme Sınavı sonuçları açıklandı. Saat 10.00’da açıklanması beklenen sonuçlar teknik bir aksaklık nedeniyle yaklaşık 1 saat sonra öğrenilebildi. Dereceye girmesi beklenen öğrencilerini Bakırköy’deki Cem Karaca Kültür Merkezinde toplayan Fatih Dershanesi öğretmenleri, öğrenciler ve aileleriyle SBS sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı. Sonuçların saat 11.00 sıralarında açıklanmasıyla Fatih Dershanesi Genel Müdürü Sezai Eyüpoğlu önce 48 öğrencinin 500 tam puan aldığını söyledi. Ancak daha sonra 51 öğrencinin 100 net yaparak 500 tam puan aldığı açıklandı.

51 ÖĞRENCİ 500 TAM PUAN ALDI

Daha sonra 100 soruda 100 net yaparak 500 tam puan alan öğrencilerin isimleri tek tek açıklandı. Fatih Dershanesinden bu yıl İstanbul genelinde 51 öğrenci 100 soruda 100 net yaparak 500 tam puan aldı.Sonuçların açıklanmasıyla öğrenciler mutluluklarını aileleriyle paylaştı. Daha sonra sahneye çıkan öğrencilere Genel Müdür Sezai Eryüpoğlu tarafından başarılarını simgeleyen madalya takıldı. Ardından da öğrenciler hep birlikte fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

“ CEO OLMAK İSTİYORUM “

100 net yaparak 500 tam puan alan öğrencilerden, Elif Arabacı, “ Çok heyecanlıyım. Öğretmenlerime teşekkür ederim. Kesinlikle çok zor bir dönem. Özellikle kişiye psikolojik olarak yaptığı baskı çok kötü.Hak ettiğim yerde olduğumuzu düşünüyorum . Kafamda belirli yerler var. İstanbul Lisesi var onu istiyorum. Karar vermek zor. “ dedi. Ebrar Gizem Çağlar da 500 tam puan alanlardan biriydi. Çağlar, Çok mutluyum. Ders çalışmanın ne kadar faydalı olduğunu öğrendim İnsanın isteyince her şeyi başarabildiğini öğrendim. Mutluluğun kötü bir şey olmadığını öğrendim. “ diyerek yönetici olarak başlamak istediğini sonra da CEO olmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

TERCİHLERİN GÖZDESİ İSTANBUL ERKEK LİSESİ

Fatih Akgül ise, “ 500 tam puan yapmak çok güzel bir şey. Tercih listem kafamda belli . Ekstraya İstanbul Erkek’i yazacağım. İkinci sıraya da Kabataş’ı yazacağım “ dedi. Emre Karamahmutoğlu, “ Tabii ki zorlandığımız zamanlar oluyor başarıya çiçekli yolardan ulaşılmıyor ama çalışmamıza değdi. Çalışmalarımızın netice vermesi mutluluk verici bir şey. Hepimizden bekliyordum hepimiz de çektiğimiz için çok mutluyuz gerçekten. Birinci sırada İstanbul Erkek Lisesi var “ diye konuştu. Berk Filcan ise,

“ Şu anda çok iyi hissediyorum. Bu sene çok çalıştık. Kendimiz zorlandık. Birçok şey yapamadık. Bilgisayar oynayamadık dışarı çıkamadık, arkadaşlarımızla gezemedik; ama şimdi bunun meyvesini aldık. Şimdi istediğimizi yapabiliriz ve çok rahatız. “ dedi. Filcan bu ülkeyi değiştirecek bir kişi olmak istediği için Siyaset okumak istediğini söyleyerek, “Siyaset okumaya karar verdim bunun içinde Galatasaray Lisesine gitmek istiyorum. “ dedi. Aldığı 500 tam puanla Fen Lisesi tercihi yapacağını söyleyen İlkyaz Yağar ise, “Ben aslında astronot olmak istiyorum ama astronotluk Türkiye’de biraz zor. Yurtdışı düşünüyorum. Öyle bir şey olmazsa da tıp ya da genetik ya da cerrahlık istiyorum “şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

TERCİH MARATONU BAŞLIYOR

Açıklanan SBS sonuçlarından sonra, adaylar 9 - 20 Temmuz tarihleri arasında aldıkları puanlara göre, okul tercihi yapacak. Adaylar birinci tercih olarak adlandırılan bu aşamada 12 okul tercih edecek ve tercih formlarını 20 Temmuz’da ilgili okullara verecek . Yerleştirme sonuçları ise, 29 Temmuz’da açıklanacak. Birinci aşamada yerleştirilen adayların ardından bu kez herhangi bir okula yerleşemeyenler için ikinci tercih aşaması başlayacak. 8 Ağustos’ta başlayacak ikinci tercih maratonunda ise, boş kalan kontenjanlara öğrenciler yerleştirilecek. Böylece öğrenciler tercih ettikleri özel okullar ile anadolu liselerine yerleşmiş olacak.

Haberin Devamı

Sınavda ilk 10 dereceye giren öğrenciler, okulları ve puanları şöyle:

1. Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu'ndan Mustafa Kurucu (500.000 puan)
2. Yalova Özel Yalova Bahçeşehir İlköğretim Okulu'ndan Hüma Gülseçgin (499.747 puan)
3. İstanbul Özel Alev İlköğretim Okulu'ndan Umutcan Gölbaşı (499.653 puan)
4. Kocaeli Başiskele Özel Erkul Tunagür İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Erdem Çetintaş (499.012 puan)
5. Giresun Özel Çağrı İlköğretim Okulu'ndan Mehmet Taha Dinç (498.969 puan)
6. İstanbul Başakşehir Özel Çınar İlköğretim Okulun'dan Fatma Köroğlu (498.889 puan)
6. Ankara Keçiören Özel Hasan Tanık İlköğretim Okulu'ndan Ömer Furkan Parmak (498.889 puan)
7. Konya Ereğli TED Özel Ereğli İlköğretim Okulu'ndan Ali Sarıca (498.808 puan)
8. Ankara Yenimahalle Özel YÜksel Sarıkaya İlköğretim Okulu'ndan Aybüke Yarıktaş (498.761 puan)
8. Kocaeli Darıcı Özel Darıca Çırağan İLköğretim Okulu'ndan Cemal Erat (498.761 puan)
8. Erzincan Özel Otlukbeli İlköğretim Okulu'ndan Ali Yumuk (498.761 puan)
8. Bursa Osmangazi Özel İnal Ertekin Ana ve İlköğretim Okulu'ndan Onur Serin (498.761 puan)
9. Gaziantep Şehitkamil Özel Sanko İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Bayer Yılmaz (498.724 puan)
10. İzmir Ödemiş İlköğretim Okulu'ndan Musta Sümer (498.473 puan)

2. SORU BASKI HATASI SEBEBİYLE DEĞERLENDİRME DIŞI BIRAKILDI
       
İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği  Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları değerlendirilirken, Almanca testine ait A  kitapçığında yedinci, B kitapçığında ise ikinci soru baskı hatası sebebiyle  değerlendirme dışı bırakıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, SBS'de ilköğretim  8. sınıf öğrencilerine 100 soru sorulduğu hatırlatıldı.

Sorulardan bazıları için yapılan itirazların komisyonlar ve  akademisyenlerin de yer aldığı bilim kurulları tarafından incelendiği  belirtildi.

İncelemelerin, bilimsel doğruluk, ölçme tekniğine uygunluk, dil anlatımı,  öğretim programlarının kazanımları doğrultusunda yapıldığı ifade edilerek, şunlar  kaydedildi:

“Bu kapsamda 8. sınıflar, Almanca testine ait A kitapçığında 7., B  Kitapçığında ise 2. soru baskı hatası sebebiyle değerlendirme dışı bırakılmıştır.  İtiraza konu olan diğer sorularda ise incelemeyi yapan kurul ve komisyonlar  tarafından iptali gerektiren herhangi bir durum tespit edilmemiştir.”
     
BİRİNCİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI 26 TEMMUZDA AÇIKLANACAK

Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla yapılan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre adayların tercih başvurusu yarından itibaren alınacak.

Sınavı kazanan adaylar tercih işlemlerini tamamladıktan sonra herhangi bir ilköğretim okulundan tercih başvurusu yapabilecekler. Tercih işlemlerine ilişkin kılavuz, MEB'in http://oges.meb.gov.tr adresli internet sitesinde yayımlanacak.

Yerleştirme sisteminde yapılan yeni düzenlemeyle bu yıldan itibaren adaylardan ikinci kez tercih alınacak, ayrıca yedek liste uygulaması yapılacak.

MEB'den yapılan açıklamaya göre, sınavı kazanan adayların 1. yerleştirme tercih başvuruları yarından itibaren 20 Temmuza kadar alınacak. Adaylar en fazla 12 tercih başvurusunda bulunabilecek.

1. yerleştirme sonuçları 26 Temmuz 2010 tarihinde açıklanacak. Sonuçlara göre kayıtlar 26 Temmuz-4 Ağustos 2010 tarihleri arasında yapılacak. Bu kayıtlar sonrası boş kalan kontenjanlar 4 Ağustos 2010'da ilan edilecek.

Bu yıl yerleştirme sisteminde, okullarda kayıtlar sonrasında boş kalan kontenjanların sayısını en aza indirmek ve daha fazla sayıda öğrencinin bu okullara yerleşmesini sağlamak amacıyla ikinci tercih ve yedek liste uygulaması getirildi.

2. yerleştirme için tercih başvuruları 5–11 Ağustos 2010 tarihleri arasında alınacak. Bu dönemde öğrenciler, en fazla 6 okul tercihinde bulunabilecek ve yeni bir yerleştirme gerçekleştirilecek.

2. yerleştirme sonuçları, 16 Ağustos 2010 tarihinde ilan edilecek. Bu ilanda öğrencinin asil olarak girmeye hak kazandığı okulla birlikte, yedek olarak kazandığı okul da yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!