Sayıştay: 60 yaş kartı kararı bağlayıcı değil

Güncelleme Tarihi:

Sayıştay: 60 yaş kartı kararı bağlayıcı değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2011 00:00

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin, Sayıştay Daireler Kurulu kararı üzerine 60 yaş indirimli otobüs kartlarını iptal edeceğini duyurmasının ardından; Sayıştay Başkanlığı, resmi internet sitesinden konuyla ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun, “Sayıştay karalarına uymakla mükellefiz” sözlerine karşın, Sayıştay’dan yapılan açıklamada, “İzmir’de ‘60 Yaş Kartı’ olarak bilinen indirimli toplu ulaşım uygulamasının durdurulması ya da sona erdirilmesine dair Sayıştay’ın bağlayıcı bir kararı söz konusu olmayıp, Daireler Kurulumuz’un istişari görüşünün de herhangi bir siyasi niteliği bulunmamaktadır” görüşü bildirildi.

Sayıştay’ın açıklaması

Açıklamada, “Bu kararı İzmir Büyükşehir Belediyesi ya da İzmir halkıyla ilgili özel bir düzenleme gibi değerlendiren, hükümetin baskısı ya da etkisi üzerine alındığı, bu konuda belli bir siyasi partiye mensup belediyelere ayrımcılık yapılarak diğerlerine ayrıcalık tanındığı gibi amacını aşan, hukuk bilgisinden yoksun, iyi niyetle bağdaşmayan yorum ve değerlendirmeler insaf ve izanla bağdaşmamaktadır” denildi.

Haberin Devamı

Sayıştay Daireler Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği “Kişiselleştirilmiş Toplu Ulaşım Kartları Yönetmelik Taslağı”nda 60 yaş kartlarına ilişkin maddenin çıkarılmasıyla ilgili görüşünü İzmir Valiliği aracılığıyla Büyüşehir Belediyesi’ne göndermişti. Büyükşehir’den de kartların iptal edileceğine yönelik açıklama yapılmıştı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!