Say’ın ‘Ses’i Başkent’te

Güncelleme Tarihi:

Say’ın ‘Ses’i Başkent’te
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 00:00

Ünlü piyanist Fazıl Say’ın Ses Projesi’nin prömiyeri 9 Nisan’da Başkentlilerle buluşacak. Say, Müzik Festivali’nde de sahne alacak.

Haberin Devamı

PİYANİST ve besteci Fazıl Say’ın üç şiiri bestelediği Ses Projesi, ilk kez Ankara’da izleyici karşısına çıkacak. Say, 29. Ankara Uluslararası Müzik Festivali kapsamında da piyano resitaliyle başkentlilerle buluşacak. Türk Tabipleri Birliğince düzenlenen Behçet Aysan Şiir Ödülü gecesinde bu yıl özel bir konser düzenlenecek. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 9 Nisan’da yapılacak etkinlikte, piyanist ve besteci Fazıl Say yeni projesi Ses ile yer alacak.
Etkinliğin ilk bölümünde Bu Aşk Bu Şehir Bu Keder, Ateşçi, Sesler ve Küller adlı Behçet Aysan şiirleri, tiyatro sanatçısı Tülay Günal tarafından piyanoda Fazıl Say eşliğinde yorumlanacak.
Gecede proje kapsamında, Say’ın bestelediği, Behçet Aysan’ın Bir Bahar Dalıyla, Metin Altıok’un Odasında Bir Evin ve Aziz Nesin’in Sivas Acısı şiirleri seslendirilecek. Eserde, piyanonun yanı sıra ufo, hapi ve waterphone gibi farklı enstrümanlar da yer alacak.
Say, 10 Nisan günü de, 29. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’ne piyano resitaliyle konuk olacak. Say, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’ndaki resitalde, Ludwig van Beethoven’ın Ayışığı Sonatı, Frederic Chopin’in seçme eserleri, Wolfgang Amadeus Mozart’ın Alla Turca-Türk Marşı başlıklı piyano sonatını yorumlayacak. Resitalin ikinci bölümünde ise Say, kendi bestelerinden oluşan İstanbul Albümü ile izleyici karşısında olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!