Savunma işbirliğini güçlendirme kararı

Güncelleme Tarihi:

Savunma işbirliğini  güçlendirme kararı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2017 00:31

TÜRKİYE ve Katar savunma alanında işbirliğini güçlendirmede mutabık kaldı.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan liderliğindeki bazı Arap ülkelerinin ablukasıyla karşı karşıya kalan Katar’ın Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye dün Ankara’da Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’la görüştü. Edinilen bilgiye göre Işık, Katarlı mevkidaşı ile görüşmede Körfez’deki sorunların, ilgili ülkeler arasında samimi bir diyalogla ve Katar’ın egemenlik haklarına saygı temelinde en kısa sürede çözülmesi gerektiği mesajını verdi.

Körfez krizi devam ederken Ankara’da yapılan bu önemli görüşmede, Katar’da Türkiye’nin kurduğu üssün geleceği, iki ülke silahlı kuvvetleri arasında yapılması planlanan ortak tatbikatın takvimlendirilmesi, Katar Silahlı Kuvvetleri unsurlarının eğitimi gibi konular ele alındı. Suudi Arabistan liderliğindeki ülkelerin Katar’ın önüne koyduğu talepler arasında yer alan Türk üssünün kapatılması her iki ülke tarafından bir kez daha “kabul edilemez” bulundu. Türkiye’nin üsse belirli aralıklarla asker göndermeye devam edeceği de vurgulandı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) son olarak 23 asker ve 5 hafif zırhlı personel taşıyıcıyı Katar’a göndererek bu ülkedeki asker sayısını 111’e çıkarmıştı.

Haberin Devamı

‘KANSIZ SAVAŞ İLANI’

Katarlı Bakan, Londra merkezli El-Arabi el-Cedid gazetesine yaptığı açıklamada ise“Ülkemizin maruz kaldığı durum, kansız savaş ilanı mahiyetindedir. Vatandaşlara zarar vermek ve Körfez’deki sosyal dokuyu parçalamak amacıyla sınırların kapatılması neyle izah edilebilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!