Savcı Keçiören’de A Takımı’nı arıyor

Güncelleme Tarihi:

Savcı Keçiören’de A Takımı’nı arıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2010 00:00

Keçiören’de varlığı iddia edilen A Takımı’nın, içkili restoranlara baskı yaparak, bu mekanları kapattığı ileri sürülüyordu. Söz konusu ekibin parklarda elele tutuşanlara ve ‘uygunsuz’ davrananlara da saldırdıkları öne sürülüyordu.

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, Keçiören ilçesinde sık sık dayak olaylarıyla gündeme gelen “A Takımı” hakkında soruşturma başlattı. Savcılık yine bir dayak olayına karışan “A Takımı” üyelerinin tespit edilerek ifadelerinin alınması için Etlik Polis Merkezi’ne talimat gönderdi. Polislerin “A Takımı” üyelerini tanımalarına rağmen hala ifadelerinin alınmadığı iddia edildi.E.K., isimli gencin verdiği ifadeye göre, savcılığın gündemine gelen olay şöyle gelişti:

E.K., 11 Mayıs 2010 tarihinde Kanuni Parkında, iki kişi tarafından dövüldü. Dayak olayıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Savcılığı “kasten yaralama” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Polisler tanıyor iddiası

K., savcılığa verdiği ifadesinde kendisini döven kişilerin polisler tarafından tanındığını iddia etti. K’nın verdiği ifadenin ardından Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Yalçın, Etlik Polis Merkezi’ne bir yazı göndererek “A Takımı” üyelerinin ifadesinin alınmasını istedi. Savcılık yazısında E.K’ı dövenlerin eşkallerinin saptanmasını isteyerek “Eylemi gerçekleştiren kişilerin ‘A Takımı’ olarak bilinen ve benzer eylemleri gerçekleştiren kişilerden oldukları, ayrıca arkadaşlarının olay akşamı nöbetçi memurlara gelip olayla ilgili aracı olmak istediklerini beyan ettikleri gözetilerek, kimliği belirsiz olarak bildirilen kişilerin polis merkezinde mevcut kayıtlarından ve mağdur vasıtasıyla saptanıp teminle, üzerine atılan kasten yaralama suçundan ifadelerin alınsın” dedi.

Hala ifade alınmadı

K’nın avukatı Avukat Halil İlker Çelik, A takımı tespitinin ilk defa resmi evrakta yer aldığına da dikkat çekerek “Müvekkilime saldıranlar herkes tarafından tanınan kişiler. Ancak olayın üzerinde iki ay geçmesine rağmen halen bu şahısların polis tarafından ifadesinin alınmaması dikkat çekici. Keçiören’de bir çok dayak olayına karışan bu kişilere yönelik savcılığın ‘A takımı’ tespiti yaparak başlattığı soruşturmayı son derece önemli buluyoruz” diye konuştu.

Çelik, kamu görevlililerin olayda “eksiği” olduğunu savunarak, A Takımı’nın siyasi bir güç tarafından korunduğunu da ileri sürdü. Çelik, “Bu tür olaylar Keçiören’de çok sık yaşanmaya başladı. İlgililerin gerekli önlemleri almasını bekliyoruz. Aksi takdirde, ilgililer hakkında yasal işlem başlatacağız” dedi.

İÇKİLİ RESTORANLARA BASKI

Yıllardır Keçiören’de varlığı iddia edilen ancak ispatlanamayan A Takımı, ilk kez bir savcılık soruşturmasıyla resmi kayıtlara geçti.
Cumhuriyet Savcısı, polise gönderdiği yazıda Kanuni Parkı’nda bir kişinin dövülmesi olayına karıştığı iddia edilen A Takımı’na mensup kişilerin ifadelerinin alınmasını istedi. Ancak, aradan iki ay geçmesine rağmen bu kişiler polis tarafından bulunamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!