Savaş mağduru öğrencilerin karne heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Savaş mağduru öğrencilerin karne heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2015 17:06

- Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Diyarbakır'da yaşamlarını sürdüren Suriyeli öğrenciler, eğitim gördükleri okulda karne heyecanı yaşadı

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da yaşamlarını sürdüren Suriyeli öğrencilere eğitim gördükleri okulda karneleri törenle dağıtıldı.

Bağlar İlçesi Şehit Nesrin Ünügör İlkokulu'nda kentteki Suriyeli öğrenciler için karne dağıtım töreni düzenlendi. Suriye müfredatının yanı sıra Türkçe eğitiminin de verildiği okulda toplam 300 Suriyeli öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Şehit Nesrin Ünügür İlköğretim Okulu Koordinatör Müdürü Tuncay Yerlikaya, yaptığı açıklamada, Suriye okulunun bir dönemini geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yerlikaya, yaklaşık 300 öğrencinin 4 aylık bir eğitim sürecinden sonra bugün karnelerini aldıklarını belirtti.

Karnelerin Suriye'de ikinci dönemin başında verildiği için müfredatı bozmadıklarını dile getiren Yerlikaya şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Bugün aslında çocuklarımıza ikinci dönemin başlangıcıyla beraber geçen dönemin karnelerini kendilerine vermiş olduk. Öğrencilere kendi anadili olan Arapça'nın yanında Kürtçe, İngilizce, Fransızca ve Türkçe dersler verildi. Bazı dil derslerinde doküman eksikliği yaşadık. Ama Fransızca'ya kadar çok dilli bir eğitim uygulamaya çalıştık. Lise düzeyinde fizik, kimya ve fen dersleri verdik. İlkokul düzeyinde ise hayat bilgisi dersleri çocuklarımıza verilmeye çalışıldı. Bizim mevcut Türkiye okullarındaki eğitime benzer bir içerikte eğitim verildi."

"Halep'ten, Şam'dan, Kobani'den, Kürt, Arap ve Türkmen bölgesinden hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz mevcut" diyen Yerlikaya, okulda 30 öğretmen ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Yerlikaya, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sınıf sayımız arttıkça da hoca ihtiyacımızı Suriyeli öğretmenlerimizden karşılıyoruz. Eğitimler inşallah devam edecek. Türkiye okullarındaki gibi Haziran'ın sonuna kadar burada eğitim devam edecek. Sistemimizi kurduk. Biz bu okul çalışmamızı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğin destekleriyle uzun yıllar yapmayı düşünüyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!