Savanda Göleti yeni cazibe merkezi oldu

Güncelleme Tarihi:

Savanda Göleti yeni cazibe merkezi oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 11:31

Savanda Göleti yeni cazibe merkezi oldu

Haberin Devamı

İZMİR'in Kemapaşa ilçesinde kiraz üreticilerinin yüzünü güldüren Savanda Göleti, doğal güzellikleri ile vatandaşların yeni gözdesi haline geldi.

Kemalpaşa'da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun özel talimatı ile Nazarköy Mahallesi yakınlarındaki Savanda Deresi üzerinde projelendirilen gölet, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nce 2015 yılında tamamlandı. 1.25 milyon metreküp depolama hacmine sahip olan Savanda Göleti 1630 dekar verimli tarım arazisine can suyu sağlamaya başladı. Temelden yüksekliği 22.5 metre olan göletin bölge çiftçisine bu yıl yaklaşık 1 milyon 638 bin lira ek gelir sağladığı belirtildi. Verim artışına katkısı ve sulama maliyetlerini ucuzlatmasıyla bölge çiftçisinin gözbebeği haline gelen Savanda Göleti, iklimi ve doğasıyla da İzmirlilerin kısa sürede dikkatini çekti. Vatandaşların özellikle haftasonları stres atıp, dinlenmek için tercih ettiği bölgedeki arazi fiyatları kısa sürede değerlendi ve çevrede özel inşaat projeleri başladı. Otel ve kahvaltı salonları açıldı.

TABİAT PARK KURULUYOR

Kemalpaşa Belediyesi göletin kenarındaki yaklaşık 200 dönümlük alanda anfi tiyatro, çocuk oyun alanları, balık restoran, büfeler, iskele ve kıyı şeridine 3.5 kilometre yürüyüş alanları yapılacak. Savanda Göleti, Tabiat Park tamamlandığında İzmirlilere de doğa ile iç içe elit bir ortamda dinlenip eğlenme fırsatı sunacak.

KEMALPAŞA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!