Satılık koltuk için Obama da ifade vermiş

Güncelleme Tarihi:

Satılık koltuk için Obama da ifade vermiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2008 00:00

ABD’nin seçilmiş başkanı Barack Obama’nın, Senato’da boşalttığı koltuğunu satışa çıkaran Illinois Eyalet Valisi Rod Blagojevich ile ilgili federal soruşturma çerçevesinde ifade verdiği ortaya çıktı.

Federal yetkililer, Obama’nın yanı sıra Beyaz Saray Genel Sekreteri olacak Rahm Emanuel ile Beyaz Saray Danışmanı olarak göreve başlayacak Valerie Jarret’in de ifadelerini aldılar. Bu bilgiler, Obama’nın yaptırdığı iç soruşturmanın raporunda yer aldı. Obama, avukatı Robert Bauer ile birlikte ifade verdi. İfadelere göre, Obama ne Vali Blagojevich ne de yardımcıları ile "hiç" temasta bulunmadı. Obama’ya yönelik herhangi bir suçlama yok.

Raporu, Beyaz Saray Hukuk Müşaviri olarak çalışacak olan Greg Craig açıkladı. Greg Craig, "Geçiş ekibimiz ve valilik makamı arasında, konuşma, iletişim veya temas konularında uygun olmayan hiçbir şeyin yaşanmamasından tatmin olduk" dedi.

Blagojevich, Obama’nın koltuğuna karşılık nakit veya "getirisi yüksek görev" istemekle suçlanıyor. ABD’de, Senato’da normal görev süresinden önce şu veya bu nedenle boşalan koltuklara temsil edilen eyaletin valisi atama yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!