Satı Kadın Mahallesi'nde kentsel dönüşüm heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Satı Kadın Mahallesinde kentsel dönüşüm heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 17:01

Satı Kadın Mahallesi'nde kentsel dönüşüm heyecanı

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN, (Ankara) (DHA)- ANKARA’nın Kahramankazan ilçesi Satı Kadın Mahallesi’nin Bakanlar Kurulu kararıyla ‘riskli alan’ ilan edilmesinin ardından başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili çalışmalar başladı.
Kahramankazan’ın en büyük ikinci mahallesi Satı Kadın Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm çalışması başladı. Kahramankazan’ın ilk yerleşim yerleri, Eski Sanayi Sitesi ve Çarşıiçi ile Kayı mahallerinin bir bölümünü kapsayan toplam 523 dönümlük alan Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilerek Kentsel Dönüşüm kapsamına alındı. 500 iş yeri, 230 büro ve 484 tane konutun bulunduğu bin 171 hak sahibini ilgilendiren çalışmayla ilgili olarak Kahramankazan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda projenin tanıtımı yapıldı. Toplantıya Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, MHP ve CHP ilçe başkanları ile vatandaşlar katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen Satı Kadın Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk şunları söyledi:
“Projenin yapılacağı bu bölge, ilçemiz ticaret ve yaya trafiğinin kalbi konumunda olan bir bölge. Ancak buralarda eski yapılar, dar yollar ve ömrünü tamamlamış binalar da bulunuyor. Bu proje ile burada Türkiye’nin parlayan yıldızı Kahramankazan’a yakışan modern ve çağdaş yapılar ve alanlar oluşturacağız. Buralarda yaşayan ve işyerleri bulunan vatandaşlarımız, proje sonrasında yine yaşadıkları ve işyerlerinin bulunduğu alanlarda daha modern ve lüks konutlarda yaşamaya devam edecek. Kimse mağdur olmayacak.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!