Saros Körfezi'nin tahribatına dikkat çekmek için yürüyor

Güncelleme Tarihi:

Saros Körfezinin tahribatına dikkat çekmek için yürüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2018 18:09

Saros Körfezi'nin tahribatına dikkat çekmek için yürüyor

Haberin Devamı

EDİRNE, (DHA)- EDİRNE  Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) Başkanı ve yerel Hudut gazetisi muhabiri Orkun Akman,  karadan ve denizden yıllardır birçok tahribata maruz kalan Saros Körfezi'nde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla tek başına yürüyüş başlattı.

Jorko Yollarda ismini verdiği bloğunda seyahat ettiği yerleri kaleme alan, Orkun Akman, Saros Körfezi'nde tek başına 5 günlük bir trekking faaliyetine imza atıyor. Gelibolu'nun Adilhan Köyü'nden dün farkındalık yürüyüşüne başlayan Akman, etkinliğini Enez Kalesi'nde bitirmeyi hedefliyor. Trekking faaliyeti süresince yaklaşık 107 kilometre yol katedecek olan Akman, Saros Körfezi'nde yaşanan doğa tahribatlarını birebir yakından tespit etmiş olacağını söyledi.  Hayatının en farklı yolculuklarından birine çıkacağını ifade eden Akman, şunları söyledi:

"Belki de hayatımın en ilginç yolculuklarından birine çıkıyorum. Sırt çantam ve ben, tam olarak gün veremiyorum ancak 4 ya da 5 gün süresince Saros Körfezi'nin Edirne kıyılarını arşınlayacağız. Gelibolu'nun Adilhan Köyü'nden başlayıp Enez Kalesi'nde bitirmeyi hedeflediğim bu yürüyüş süresince eğer her şey planladığım gibi giderse toplamda 107 kilometre yol kat etmiş olacağım. Saros'la olan mevzuumuz biraz eski ve hayli derin. Dolayısıyla bu yolculuk sürecince bolca yalnız kalacağız. Beni en çok heyecanlandıran konu da bu. Ve bu yolculuğa çıkma nedenime gelince. Böyle bir körfeze sahip olmak bir il için başlı başına kocaman bir şans iken bu güzelim körfez gerek karadan gerekse de denizden birçok tahribata maruz kalıyor. İşte bu yolculuk süresince ana hedeflerimden biri de bu tahribatlara dikkat çekmek ve yerinde gözlemlemek. Bu zaman diliminde yolu körfeze düşen dostlar olursa beklerim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!