Sarkozy, Suriye için de devrede

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy, Suriye için de devrede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 12:24

Seçimleri kaybettikten sonra siyaseti bırakacağını açıklayan ve birbiri ardında tatile çıkan Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, daha fazla sessiz kalamadı. Libya’ya NATO müdahalesinin başını çeken Sarkozy, şimdi de Suriye için devreye girdi.

Haberin Devamı

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdülbasid Seyda ile Sarkozy yaptıkları 40 dakikalık telefon görüşmesinin ardından ortak bir yazılı açıklama yaptı.

Sarkozy ve Seyda, Suriye’deki durumun ciddiyetine ve uluslararası bir müdahalenin aciliyetine ilişkin analizlerinde tam bir uyum içinde olduklarını dile getirdi. İki politikacı, "Suriye ve Libya’daki durum arasında büyük benzerlikler var. Derhal Suriye’ye de müdahale edilmeli" dedi.

Sarkozy, Fas’ta tatildeyken Hollande’ı sert eleştirmiş, "Suriye’de hiç bir şey yapılmıyor. Ben en azından harekete geçmiştim. Suriye’de Libya’dan daha sert bir kararlılık gerekiyor" demişti.

Sarkozy’nin eleştirilerine Dışışişleri Bakanı Fabius, "Benim kafamdaki tek hatıra, Kaddafi’nin Elysee’ye kurduğu çadır ve eski cumhurbaşkanının Esad’ı 14 Temmuz cumhuriyet törenlerine davet etmesidir" diye aynı sertlikte yanıt vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!