Sarkozy’nin en büyük rakibi bir erotik roman yazarı

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy’nin en büyük rakibi bir erotik roman yazarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 13:30

Geçtiğimiz günlerde Halk Hareketi İçin Birlik Partisi (UMP)’nin başkanlığına aday olacağını açıklayan Fransa Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, beklenmedik bir rekabetle karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Bir çok kişi Sarkozy’nin adaylığını açıklamasının ardından başkanlık yarışının “bir formaliteden ibaret olacağını” düşünürken, son anketler ünlü siyasetçinin parti içinde aldığı desteğin son bir ayda %73’ten %63’e gerilediğini gösterdi.

Eski cumhurbaşkanının en büyük rakibinin bir zamanlar “sıkıcı bir teknokrat” olarak aşağıladığı eski Tarım Bakanı Bruno Le Maire olduğu açıklandı.

45 yaşındaki Le Maire Fransa’da yazdığı romanlardaki erotik pazajlarla ün kazanmıştı. Nicholas Sarkozy bir keresinde “O zavallı adam kimsenin okumadığı kitaplar yazıyor. Oh evet, bir keresinde bir kitabını okumuştum. Hani şu mastürbasyon yaptığı kitabı” demişti.

"ONU BEN YARATTIM"
Sarkozy’nin bahsettiği kitap Le Maire’nin 2004 yılında kaleme aldığı “Le Ministre”ydi. Bu kitapta Fransız siyasetçi karısı Pauline ile Venedik’e yaptığı bir geziyi anlatıyor ve o küvette yatarken karısının penisini nasıl okşadığını da detaylı olarak tasvir ediyordu.

Sarkozy’e yakın kaynaklar, ünlü siyasetçinin Le Maire’nin kampanyasına karşı hazırlıksız yakalandığını ve parti liderliğini “%70 oyla alabilirse mutlu olacağını” söylüyor.

Sarkozy Le Parisien’e verdiği bir röportajda Le Maire’nin ona ihanet ettiğini düşündüğünü söylemiş ve “O lanet olası herifi ben yaratmıştım” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!