Sarko, Sego’ya fark attı

Güncelleme Tarihi:

Sarko, Sego’ya fark attı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2006 00:00

Fransa’da nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesindeki anketlerde İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy, Sosyalist Parti’li rakibi Segolene Royal ile arayı açmaya başladı. Sarkozy, yüzde 44 destek bulurken, kadın rakibi 15 puan gerisine düştü.

FRANSA’da yapılan son kamuoyu yoklamasında cumhurbaşkanlığını sırtlayıp götürebilecek aday kim olabilir sorusuna katılanların yüzde 44’ü ’Nicolas Sarkozy’ derken yüzde 29’u ’Segolene Royal’ dedi.

Ifop-Actuers Public-LCP ve Metro kamuoyu yoklama şirketlerinin ortak araştırmasında Fransa Demokratlar birliği lideri François Bayrou yüzde 7 oranında oy alırken Ulusal Cephe Partisi’nin ırkçı lideri Jean-Marie Le Pen yüzde 5’te kaldı.

FRANSA MOTOR OLSUN

/images/100/0x0/55eb4ef7f018fbb8f8b8e6fe
18 yaş ve üstü kişiler arasında yapılan bu araştırmaya katılanların yüzde 75’i yeni cumhurbaşkanının ABD’ye yakın olmayan bir dış politika izlemesini istedi. Bu sonucun, Amerika’nın Irak politikasından kaynaklandığı vurgulanan araştırmada aslında kamuoyunun iktidardaki "Halk Hareketi İçin Birlik" partisi lideri Sarkozy’ye "Amerikan politikasına yakın durma" uyarısı yaptığı şeklinde yorumlandı. Ankete katılanlar, dış politikada yoksul ülkelere yardıma ve AB içinde Fransa’nın motor rolü üstlenmesine öncelik verilmesini istediler.

IRKÇILARDAN İŞBİRLİĞİ

Sosyalist Parti Segolene Royal’i cumhurbaşkanı adayı olarak seçerken iktidar partisi henüz resmi adayını belirlemedi. Ancak Sarkozy’nin büyük olasılıkla aday gösterilmesi beklenirken, ırkçı cephe de cumhurbaşkanlığı şansını artırabilmek için güç birliğine gitti. Ulusal Cumhuriyetçi Hareketi’nin lideri Bruno Megret, seçimlerde Le Pen’e destek vereceklerini açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!