Şarkışla'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Şarkışladan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 16:19

- Ressam Seyfettin Soysal mezarı başında anıldı

Haberin Devamı

SİVAS (AA) - Şarkışla ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen ressam Seyfettin Soysal (56), ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı.

Yıldırım Mezarlığı'ndaki anmada, Soysal'ın yakınları ve ziyaretçiler mezara karanfil bıraktı.

Duaların okunmasının ardından konuşan Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, "Büyük bir değerimizi kaybettik, kendisini tanımıyorum ama anlatılanlar onun sevgi dolu birisi olduğunu gösteriyor. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diliyorum, mekanı cennet olsun" dedi.

Anma törenine Soysal'ın yakınları, Cumhuriyet Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Sarıtaş ve Soysal'ın arkadaşları katıldı. Törende Soysal'ın yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

- Aşık Veysel MYO'ya Karaköy atandı

Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü (MYO) görevine Doç. Dr. Tolga Karaköy atandı.

Görevini Prof. Dr. Ahmet Şengül'den devralan Karaköy, önemli olanın okula, öğrencilere ve insanlara faydalı insan yetiştirmek olduğunu söyledi.

Bu zamana kadar yapılan çalışmaların üzerine katkı sağlayarak devam edeceklerini aktaran Karaköy, "Ümit ediyorum güzel çalışmalarla, birliktelikle bunları sağlayabiliriz" diye konuştu.

Şengül ise ilçeden memnun ayrıldığını dile getirerek, "Burada güzel günlerimiz, güzel çalışmalarımız oldu. Tolga Karaköy hocama başarılar diliyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!